Sunday Scroll #65: Wie is Petra Collins?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

Dromerige, intieme beelden en fantasie-achtige foto’s met vrxuwen in de hoofdrol. Het licht is warm en diffuus. Girly elementen in overvloed: bloemen, stickers, glitter nagellak, roze kleuren. De werken van deze Canadese fotograaf geven een nieuwe visie op de female gaze.

Petra Collins (1992) is een Canadese kunstenaar, fotograaf en regisseur die begin 2010 bekendheid verwierf. Haar fotografie wordt gekenmerkt door een feminien, dromerig gevoel, benaderd door de female gaze.
Ze heeft ook een aantal korte films geregisseerd, waaronder video’s voor Carly Rae Jepsen, Lil Yachty, Selena Gomez en Cardi B.

In 2010 zette Collins de website “The Ardorous” op als een online platform voor jonge vrouwelijke artiesten. Dit was een reactie op de door mannen gedomineerde kunstwereld, en het doel van de groep was om de hedendaagse ideologieën van vrouwelijkheid te bevragen en vrouwen te herschikken in positieve, krachtige rollen.

Petra Collins

Jeugdig, modern en toch volledig op 35 mm gedraaid, haar werk is zowel modern als nostalgisch: filmfotografie voor de digitale generatie.
Collins kreeg veel bekendheid rond 2010 toen platforms zoals Tumblr populair werden. Haar alternatieve, caleidoscopische esthetiek werd gezien als vernieuwend, in een tijd waarin vele jonge vrxuwen hunkerden naar een nieuw perspectief.

Petra Collins

“Ik ben een jonge vrouw die beelden maakt. Ik kan beelden laten zien vanuit mijn perspectief in een tijd waarin zoveel beelden die we zien en consumeren vanuit één blik zijn gemaakt: een oude, blanke, mannelijke blik. Ik kon het niet meer aanzien dat mijn verhaal wordt verteld door iemand anders.”

 

 

Wil je meer van Petra’s inspirerende foto’s zien? Volg haar op Instagram of neem een kijkje op haar eigen website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish