Sunday Scroll #70: Wie is Naomi King?

Naomi King door Iris Tempelaar

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

De muurschilderingen van Naomi King komen binnen. Sierlijke, kleurrijke figuren met vrij gekozen vlakken waarin speelse patronen een glansrol spelen. Ook haar werk op kleiner formaat pakt Naomi groots aan. Haar illustraties zijn te zien op kaarten, stoelen, ramen en digitaal. Als illustrator en grafisch ontwerper is er geen oppervlak dat King niet kan overmeesteren.

Haar meest recentelijke muurschilderingproject is te zien in Anderlecht, België, waar Naomi samen met collegakunstenaars Nikkolah, Lotje, Lola en Brussels talentenhuisZinnema een eerbetoon schilderde aan Mawda. Mawda was een tweejarig meisje en is omgekomen door politiegeweld. Het gezelschap heeft de  muurschildering niet af kunnen maken omdat ze, ondanks de schildervergunning, gestopt werden door de politie.

Naast illustrator en grafisch vormgever is Naomi ook docent. Niet alleen haar (workshop)leerlingen leert ze nieuwe skills aan, zelf staat Naomi ook open om zich nieuwe skills eigen te maken. Zo heeft ze zichzelf tijdens de eerste lockdown omgeschoold tot frame by frame animator, en daarmee zelfs een pitch gewonnen! Op dit moment werkt ze aan een groot animatieproject van Onias Landveld.

Erykah Badu-Naomi King

In 2020 heeft Naomi King een mural gemaakt op het toonaangevende street art festival POW! WOW! Rotterdam. Dit was voor King ‘één van haar dromen van het jaar’ die uit mocht komen. Wij zijn in ieder geval groot fan, en kunnen niet wachten tot Naomi meer van haar dromen gaat verwezenlijken!

Wil je meer zien van Naomi’s werk? Volg haar op Instagram of neem een kijkje op haar Facebook pagina!

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?