Sunday Scroll #70: Wie is Naomi King?

-

Naomi King door Iris Tempelaar

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

De muurschilderingen van Naomi King komen binnen. Sierlijke, kleurrijke figuren met vrij gekozen vlakken waarin speelse patronen een glansrol spelen. Ook haar werk op kleiner formaat pakt Naomi groots aan. Haar illustraties zijn te zien op kaarten, stoelen, ramen en digitaal. Als illustrator en grafisch ontwerper is er geen oppervlak dat King niet kan overmeesteren.

Haar meest recentelijke muurschilderingproject is te zien in Anderlecht, België, waar Naomi samen met collegakunstenaars Nikkolah, Lotje, Lola en Brussels talentenhuisZinnema een eerbetoon schilderde aan Mawda. Mawda was een tweejarig meisje en is omgekomen door politiegeweld. Het gezelschap heeft de  muurschildering niet af kunnen maken omdat ze, ondanks de schildervergunning, gestopt werden door de politie.

Naast illustrator en grafisch vormgever is Naomi ook docent. Niet alleen haar (workshop)leerlingen leert ze nieuwe skills aan, zelf staat Naomi ook open om zich nieuwe skills eigen te maken. Zo heeft ze zichzelf tijdens de eerste lockdown omgeschoold tot frame by frame animator, en daarmee zelfs een pitch gewonnen! Op dit moment werkt ze aan een groot animatieproject van Onias Landveld.

Erykah Badu-Naomi King

In 2020 heeft Naomi King een mural gemaakt op het toonaangevende street art festival POW! WOW! Rotterdam. Dit was voor King ‘één van haar dromen van het jaar’ die uit mocht komen. Wij zijn in ieder geval groot fan, en kunnen niet wachten tot Naomi meer van haar dromen gaat verwezenlijken!

Wil je meer zien van Naomi’s werk? Volg haar op Instagram of neem een kijkje op haar Facebook pagina!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish