Sunday Scroll #73: Wie is Marina Heuvelman?

-

Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Abstracte, pastelkleurige vormen zijn het eerste wat je ziet wanneer je Marina Heuvelman (1992) opzoekt op het internet. Haar werk varieert van tekenen, schilderen en beeldhouwen tot installaties en zelfs performance. Haar werk draait om de zoektocht naar een nieuwe spiritualiteit voor zowel haar als kunstenaar als haar als toeschouwer. Met behulp van verschillende vormen van media bestudeert ze haar aantrekkingskracht op kleur, vorm en materialiteit. Waar verbale gedachten tekortschieten, gebruikt Marina beeld om zich te uiten.

Heuvelman combineert de noodzaak om te creëren met het verlangen om het onbekende te begrijpen. “De stroom waarin men zich bevindt, weerspiegelt een innerlijk dialoog”, vertelt de kunstenaar. “Na het verzamelen van een overvloed aan extracties, neigt men ertoe te herstructureren om een

Heuvelman werd geboren in Tokio, bij een Japanse moeder en een Nederlandse vader. Op haar derde verhuisde ze naar Amerika, om vervolgens op haar tiende in Eindhoven te gaan wonen. Omdat Heuvelman drietalig werd opgevoed en daarom niet heel goed is in ieder van die talen, vindt ze het lastig zichzelf verbaal te uiten. Daarom is ze veel visueel bezig.

Heuvelman studeerde in 2018 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (KABK). Ondertussen heeft ze al meer dan 30 exposities achter de rug en geeft ze les in kunst op maar liefst vier locaties. Ze maakt haar kunst in een atelier in een grote barakkenruimte aan het Willem Dreespark. Ze deelt deze met twee collega’s.

Er is een schetsboekje dat Heuvelman vol tekent met vormen die zich herhalen tot een motief dat ze vervolgens uitwerkt. “Het wordt ruimtelijk”, zegt ze. “Ik wil die ruimte binnenstappen en als ik dat doe, kom ik in het rijk der ideeën. Ik krijg een gevoel van thuishoren. Het is kennelijk een zoektocht naar comfort.”

Wil je meer weten over Marina? Volg haar dan hier op Instagram of neem een kijkje op haar website!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish