Sunday Scroll #75: Wie zijn de Sisters Janssen?

-

Onze sunday scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze zijn en wat zij doen. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over de kunstenaar. Deze week: de Sisters Janssen.

‘Young, gifted and black’ deze woorden van Nina Simone zijn de reden waarom de Sisters Janssen hun werk binnen de kunstwereld blijven voortzetten.
De zusjes Ziarah & Tisja, ook wel bekend als Sisters Janssen, zijn een kunstduo uit Amsterdam. Ze gebruiken hun passie, geloof en roots om te inspireren en te motiveren door middel van visuele kunst.


De Sisters Janssen

Ziarah was van kleins af aan altijd bezig met dansen, acteren, modellenwerk en kunst, terwijl haar zus, Tisja, op een hele andere manier bezig was met kunst. Uiteindelijk besloten ze om hun talenten met elkaar te combineren. “We combineren twee mindsets in één stuk”, aldus de zusjes. “De gedachten van een schilder en de gedachten van een conceptuele kunstenaar.’’

De Sisters Janssen beschrijven hun werk als funky, feministisch, expressief, jong, catchy, dynamisch en moedig. De grootste inspiratiebron is hun moeder, Helen Martina. 

Ziarah maakt haar kunstwerken in de studio, compleet in haar eigen wereld, en Tisja zorgt voor de concepten en de foto’s. Dat de zusjes twee totaal verschillende karakters hebben, maakt de samenwerking volgens hen juist sterker. 

Een eigen studio in Amsterdam is iets wat de kunstenaars heel graag willen, omdat ze hun werk dan goed kunnen combineren met andere projecten. En een project met Fenty zouden ze ook tof vinden. ‘‘Fenty werkt met een héél divers team. En dat is hard nodig in de modewereld.’’ Inclusiviteit pushen in de creatieve industrie is dus een prioriteit; en het  uiteindelijke doel is om kansen door te geven aan andere mensen van kleur.

Ben je benieuwd geworden naar de Sisters? Volg ze dan hier op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish