Sunday Scroll #76: Wie is Wies van der Wal?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

Wies van der Wal is een 27-jarige illustrator uit Den Haag; en opereert ook onder de naam Walwies. Na het afronden van de studie Grafisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, zette Van der Wal haar studie voort aan Central Saint Martins in Londen. Haar kleurrijke, open en energieke blik op de wereld komt terug in haar online en offline werk. 

Van der Wal haalt haar inspiratie uit het alledaagse. Een doordeweekse wandeling langs een stel hoogwerkers of het intypen van een moeilijk woord in een zoekbalk kan al een kickstart in haar creatieve proces betekenen. In haar werk wordt geëxperimenteerd met een brede variatie aan verschillende mediums. Ook is interactie belangrijk; en de kleurrijke uitstraling van haar werk nodigt het publiek uit om die interactie aan te gaan. 

Naast het werk onder haar eigen naam, is de kunstenaar ook aangesloten bij het volledig vrouwelijke team van Hollandse Meesters te Utrecht. Haar expertise in animatie en illustratie wordt daar ingezet voor het maken van infographics.

De creativiteit van Van der Wal en de diversiteit van haar skills maken haar de perfecte kunstenaar om steeds voor een nieuwe uitdaging in te zetten. In haar werk durft ze steeds nieuwe technieken uit te proberen, maar in elke uitdaging die ze tot zich neemt, zijn het haar felle kleurgebruik en grafische vormen die steeds weer terugkeren. In de UNIQLO x The TittyMag samenwerking kan ze daarom haar creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Wil je meer weten over Wies? Volg haar dan hier op Instagram of neem een kijkje op haar website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish