Sunday Scroll #79: Wie is Fela Walvisch?

-

Onze sunday scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nog meer te weten over deze inspirerende maker. Deze week zetten we onze stagiaire Fela Walvisch in de spotlight. 

Fela Walvisch

Fela Walvisch (1999) is multidisciplinair kunstenaar en studeert Fine Art aan de Willem de Kooning Academie. Ze was van jongs af aan al bezig met kunst. Zo zag ze op 7-jarige leeftijd, tijdens haar vakantie in Italië, voor de eerste keer een kunstwerk dat haar compleet betoverde: Tarot Garden van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Niki de Saint Phalle. Gefascineerd door alle glitters en kleuren, was dit werk niet meer uit haar geheugen te slaan.

Walvisch werkt, naar eigen zeggen, razendsnel. Als ze een idee heeft, laat ze alles uit haar handen vallen en schrijft ze het op. En schetsen voor schilderijen doet ze niet, want ze houdt ervan als haar werk spontaan en “straight from the heart” is.

De inspiratie voor haar werk haalt de jonge kunstenaar uit de vrouwen in haar leven, de verhalen die zij delen en de gesprekken die ze heeft. Ook is het vaak een uiting van hoe ze zich op het moment voelt.
En Walvisch’ grootste kunstenaarsdroom? Dat is een samenwerking met de Amerikaanse zangeres Erykah Badu. “Ik ben mega fan van Erykah Badu”, vertelt ze. “Als ik ooit een cover art voor haar zou mogen maken, is mijn leven compleet.’’

Onlangs bracht Walvisch in samenwerking met The TittyMag twee art t-shirts uit. Hiermee wil de kunstenaar twee statements maken: “een fuck you naar alle verwachtingen en niet-haalbare schoonheidsstandaarden voor vrouwen én een f*ck you naar het patriarchaat”.
Wil jij ook zo’n feministisch pareltje in de kledingkast? De t-shirts zijn nog tot 27 april te koop!

Wil je meer zien van Fela Walvisch? Check hier haar Instagram!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish