Sunday Scroll #7: Wie is Amanda Oleander?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Liefelijke illustraties over het dagelijks leven, liefde en alles wat in het ‘gewone’ leven voorkomt. Maar ook de ‘taboes’ die bij hierbij komen kijken. Amanda Oleander mixt deze dingen samen in kleurrijke, fijne illustraties. Maar wie is zij en hoe is zij de kunstwereld in gerold? Je leest het hier!

Amanda komt uit het zonnige Los Angeles. Ze is afgestudeerd aan de University of North Carolina in Charlotte met een bachelor in Fine Arts. In het tweede jaar van haar studie besloot ze om een kunstles te gaan volgen. Hier ontmoette ze mensen die afstudeerde in ‘fine arts’. Toen realiseerde ze zich dat zij ook fulltime kunst kon maken. In een interview met Pure Wow vertelt ze dat ze het gek vindt dat ze hier niet eerder aan gedacht had. Al vanaf dat Amanda klein is volgt ze kunstlessen en wint ze prijzen voor haar kunst.

Oleander creëert verschillende illustraties over het dagelijks leven en liefde. Maar niet de liefde die je in films ziet, ze tekent de waarheid. Of dat nou met een partner is, vrienden, huisdieren of jezelf. Een warm, veilig en herkenbaar gevoel krijg ik als ik naar de werken van haar kijk. De afbeeldingen waar veel mensen zich ook echt in kunnen herkennen hebben haar de fame opgeleverd die ze nu heeft.

Wil je de mooie illustraties van Amanda zien? Hier kan je haar volgen op Instagram! En check hier de nieuwe Sunday Scroll.

IMG_3718
IMG_3716
IMG_3717
IMG_3719
IMG_3720
IMG_3721
IMG_3715
IMG_3722
IMG_3723
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish