Sunday Scroll #85: Isa van Lier

Onze sunday scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nog meer te weten over de inspirerende maker. Deze week: Isa van Lier!

Isa van Lier

Wanneer we naar het werk van Isa van Lier (1996) kijken, zien we een vrolijke, universele speelplaats die bulkt van de verschillende vormen en kleuren. Van Lier creëert een unieke, speelse wereld waar je je intuïtieve oog en verbeelding op los kunt laten.

Isa van Lier is een geboren en getogen Amsterdamse. Vanaf haar vijftiende begint ze fanatiek te tekenen, om dit vervolgens nooit meer los te laten en uiteindelijk de vormen uit haar tekeningen tot leven te laten komen in Keramieke sculpturen en grote olieverf schilderijen.
In nieuwe werken maken vindt ze namelijk iedere keer weer een nieuwe uitdaging; en daarmee een avontuur. Vanuit dit plezier, en haar behoefte om dit plezier te delen met de wereld, meldt de jonge kunstenaar zich aan voor de KABK in Den Haag.

In 2019 vertrekt Van Lier voor een half jaar naar Japan, waar ze naar eigen zeggen zoveel inspiratie opdoet, dat ze hier nog wel een leven op kan teren. Ze wordt omringt door de eeuwenoude wijsheid van het voor haar niet onbekende Zen Boeddhisme; en kan deze wijsheid nu nog meer integreren in haar werk. Vol van nieuwe indrukken, inspiratie en wijsheid keert ze terug naar Den Haag. Hier wil ze het gevoel dat ze ervoer tijdens haar bezoek aan de ‘Stone gardens’ in Japan vasthouden. Door de snelheid van het leven in Nederland voelt deze ervaring soms wat ver weg, maar de kunstenaar denkt er vaak aan terug. In 2020 studeert ze af en inmiddels heeft ze een atelier in Den Haag waar ze zich helemaal kan uitleven.

Het werk van Van Lier bestaat tegenwoordig uit prachtige schilderijen, ceramieken sculpturen en kamer vullende installaties. Met haar werken tast ze de grenzen af
tussen vorm en non-vorm. Ze wil mensen haar werk laten ervaren door middel van
intuïtie, lichaam en ziel, in plaats van concepten.
Als je naar het werk kijkt, zie je veel vrouwelijkheid in haar keuze van vormen, kleuren en ruimtes. Het ronde, het organische, het omarmende en het liefelijke zijn aspecten waar de kunstenaar graag mee speelt.

Op dit moment is Van Lier in volle gang met de voorbereidingen voor een grabbelton voor Art Rotterdam. Mensen kunnen hier tegen een kleine prijs de grabbelton induiken voor een sculptuur van de kunstenaar. Dit concept had eerder al veel succes. “Zo breng ik kunst op een laagdrempelige manier in ieders handen en huizen”, vertelt de kunstenaar. “Mensen krijgen een kinderlijke sprankel in hun ogen wanneer ze horen dat ze een werkje kunnen grabbelen.” Haar laatst afgeronde project was de ALL-INN expositie in het HEM, waar ze een kleine versie maakte van haar ZEN SUPERMARKT installatie, haar afstudeerproject.

Benieuwd geworden naar Isa van Lier? Volg haar dan hier op Instagram of neem een kijkje op haar website!

Gerelateerd

TITTYMAG ARG SHIRT IS TERUG!

Na drie jaar is het eindelijk weer zover: ons iconische “TittyMag” T-shirt is terug!  In samenwerking met de getalenteerde illustrator Lotte Gielen hebben we een herzien design van ons favoriete shirt uitgebracht. Dit shirt is meer dan zomaar een kledingstuk. Het is draagbare kunst! En een viering van de vrouw!

Lees meer »

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?