Sunday Scroll #89 Wie is Angel-Rose?

-

Onze sunday scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nóg meer te weten over de maker. Deze week: Angel-Rose Oedit Doebé!

Angel-Rose Oedit Doebé (1995) is een beeldend kunstenaar, wiens eigen perspectief – Angel-Rose Coloured Glasses – centraal staat in haar werk. “Als je iets ziet door een roze bril, dan zie je een moment of een situatie romantischer dan de werkelijkheid”, vertelt Oedit Doebé. “Ik heb daar wat speling gecreëerd, omdat mensen mij vaak vertellen dat ik de ervaringen die ik ervaar vanuit marginalisatie mooier zou moeten zien en ervaren dan ik daadwerkelijk doe.”
Met die satirische blik werkt de pas afgestudeerde kunstenaar dus aan het maken van een statement in haar eigen wereld. “Het is een wereld waarin camp en popcultuur samenkomen met activisme.’’ 

De allergrootste droom van de jonge kunstenaar, is om de Nederlandse Dolly Parton van de beeldende kunst te worden. “Dolly loopt erbij als een barbiepop, maar ze is óók een geniale songwriter en businesswoman is. Ze oogt super tacky, maar ze is eigenlijk de slimste in de ruimte. Dat is mijn droom in de beeldende kunst: tacky werk met een belangrijke onderliggende boodschap.”

Naast beeldend kunstenaar, is Oedit Doebé ook fotograaf. “Ik heb het altijd interessant gevonden om fotografie te onderzoeken. Hoe kan je fotografie doortrekken naar andere vorm van media, om zo een beleving te maken of mensen mee te nemen in het leven van een ander. Dit heeft voor mij te maken met reflectie en perceptie.”

Wil je meer zien van Angel-Rose Oedit Doebé? Volg haar dan op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish