Sunday Scroll #9: Wie is Mira Lou?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Minimalistische lijntekeningen met een vleugje kleur. Van liefelijke portretten tot tekeningen met een boodschap, misschien heb je ze wel voorbij zien komen in je feed. Maar wie maakt deze prachtige kunstwerken? En hoe is zij op het idee gekomen om deze creëren?

Mira Lou is de artiest achter deze prachtige minimalistische tekeningen. Haar moeder heeft haar van kleins af aan gestimuleerd om zoveel mogelijk creatieve dingen uit te proberen. Vaak tekende Mira samen met haar of maakte ze samen foto’s. Op haar veertiende begon ze met professioneel fotograferen van portreten en zelfportretten. Omdat ze al vanaf een jonge leeftijd bezig was met creatieve vakken heeft ze het tekenen en fotografen zichzelf aangeleerd, zonder opleiding!

Momenteel studeert Mira wel. Ze volgt de opleiding communicatiedesign aan de Fachhochschule in Potsdam. Doordat ze op deze studie in aanraking kwam met verschillende kunstmethodes is ze haar passie voor fotografie verwaterd, vertelt ze in een interview. Wel is hierdoor haar passie voor tekenen groter geworden. Mira heeft nooit een vast doel voor haarzelf gesteld over waar ze naartoe zou willen. Ze focust vooral op wat ze leuk vindt en waar ze haar creativiteit het meest in kwijt kan. Alle tekeningen die Mira nu maakt zijn digitaal. In hetzelfde interview vertelt ze dat ze analoog tekenen in de toekomst ook nog wil proberen.

Ben je benieuwd geworden naar haar werk? Hier kan je meer zien van Mira’s kunst. En hier vind je de nieuwe Sunday Scroll!

IMG_4133
IMG_4134
IMG_4135
IMG_4136
IMG_4138
IMG_4139
IMG_4140
IMG_4141
IMG_4142
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish