Sunday Scroll #96: Caroline Walker

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nóg meer te weten over de maker. Deze week: Caroline Walker.

Caroline Walker (1982) is een in Schotland geboren beeldend kunstenaar, die momenteel woont en werkt in Londen. Walker studeerde daar eerder af aan de Glasgow School of Art en Royal College of Art. De kunstenaar staat met name bekend om haar doeken en panelen, waarop ze verschillende scenario’s van vrouwen die aan het werk zijn uitbeeldt. 

De kleurrijke werken in olieverf geven een soort filmische weergave van vrouwen aan het werk: van schoonmaaksters in een hotelsuite tot groepjes vrouwen in nagelsalons. Als kijker zijnde lijkt het bijna alsof je vluchtig langsloopt en een stiekeme blik naar binnen werpt. Dit is dan ook de basis voor de werken van Walker. De schilderijen geven allerlei scenario’s weer maar vertellen nooit een volledig verhaal. Het is aan de kijker om zich in te beelden wat er zich voor en na de still heeft afgespeeld.
In sommige van de kunstwerken komen ook Walker’s dochter en moeder terug als personages in het beeld. Hoewel de schilderijen vrij afstandelijk lijken, zijn ze voor de kunstenares soms toch heel persoonlijk. 

Vanaf 28 augustus is Walker’s eerste solotentoonstelling ‘Windows’ te zien bij KM21 in Den Haag. De werken zijn te bekijken tot en met 28 november.

Wil je meer weten over Caroline of haar werken zien? Volg haar dan op Instagram

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish