Sunday Scroll #97: Sarah Naqvi

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nóg meer te weten over de maker. Deze week: Sarah Naqvi.

Sarah Naqvi (1996) is Indiase hedendaagse textielkunstenaar, die momenteel ingeschreven staat bij het residentieprogramma van De Ateliers in Amsterdam. Hun werk krijgt internationale erkenning en wordt vaak beschreven als subversief. Onderwerpen die de kunstenaar vaak behandelt zijn gender, seksualiteit, ras en religie. Sarah staat ook bekend als iemand die zich uitspreekt over verschillende sociale en feministische thema’s, waaronder body positivity en het stigma rondom menstruatie.

Naqvi’s borduurmotieven waren te zien in verschillende galeries en tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder twee solotentoonstellingen in Mumbai en Hamburg. Met meer dan 26 duizend Instagram-volgers heeft die ook een grote online aanhang op sociale media.

De kunstenaar studeerde een aantal jaar geleden af aan het National Institute of Design in Ahmedabad. Naqvi was ook de ontvanger van de “The Phenomenal SHE”-prijs in 2019, toegekend door de Indian National Bar Association en het National Institute of Design.

Wil je meer weten over Sarah Naqvi of hun werken zien? Volg hen dan op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish