Sunday Scroll #36: Wie is Emily Stein?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van Emily Stein, een van de hipste fotograaf van London.

 Een nostalgisch gevoel krijg je van het werk van Emily Stein, die tieners fotografeert in een ouderwetse, klassieke prom-night setting. Niet alleen is Emily portretfotograaf, ze houdt zich bezig met documentairefotografie, modefotografie en heeft ook talent in het maken van films. Haar passie voor emancipatie straalt de lens door en feminisme zit in haar werk geworteld.

Het is begonnen op de fine art universiteit, in haar laatste jaar pas is Emily zich gaan specialiseren in fotografie, ze werd verliefd op het vak. De inspiratie voor pubers begon wanneer ze een groep punk en metal tieners voor haar lens had staan, ze voelde zich aangetrokken door hun energie en sfeer. Af en toe staat ze voor de klas, om de inspiratie vast te houden voor een nieuw project.

Op haar site staat een mooie verdeling tussen de kinderen en volwassen. Haar werk met volwassenen is erg realistisch, ze weet de schoonheid van imperfectie mooi weer te geven. De foto’s geven niet alleen een mooi beeld neer, het doet ook wat met je gevoel. Sommige foto’s kan je de ongemakkelijkheid van een karakter voelen, of juist de vrijheid van iemand. Een leuk contrast van ongemakkelijkheid en plezier is goed te zien.

Wil je meer zien van Emily Stein? Bekijk hier haar website en Instagram.

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish