Sunday Scroll #28: Wie is Samya Arif?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Vrouwen in traditionele kledij omringd door bloemen, een bruin oog die boven een roze moskee hangt, en het gezicht van een vrouw die in lucht regenbogen uit haar ogen straalt. Psychedelisch en surrealistisch, haar visuele esthetiek mixt Pakistaanse cultuur en religie continu met elkaar. Samya Arif’s talent wordt zeker niet genegeerd. Ze maakte voor Tame Impala en jonge indie artiesten uit Pakistan verschillende album covers. Maar wie is Samya Arif?

Samya Arif is een grafisch ontwerper en illustrator uit Karachi. Ze studeerde af aan Indus Valley School of Art & Architecture in 2010 met een voorliefde voor illustreren. Alleen was er destijds niet veel vraag naar illustratoren. Toch heeft ze besloten om na een aantal voor zichzelf te werken. Sindsdien heeft ze illustraties gemaakt voor verschillende boeken, artiesten en werkt ze samen met haar partner en muzikant Talha Asim Wynne.

Haar inspiratie haalt Samya uit Pakistan en alles wat daarmee te maken heeft. Van kleding tot hoe mensen rondlopen op de bazaar. Als kind tekende ze gepassioneerde vrouwen en bedacht daar unieke verhaaltjes bij. Haar illustraties blijven zich op vrouwen focussen met een mythische element, zoals ogen, zwierge patronen en planten.

Meer zien van Samya Arif? Klik hier voor haar Instagram of scroll eens door haar site.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments