Sunday Scroll #129: Wie is Zoë Love Smith?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Zoë Love Smith!

Zoë Love Smith een creatieve duizendpoot noemen, zou niet misplaatst zijn. Ze is namelijk actrice, beelden kunstenaar, zangeres, model en fotograaf. In haar schilderijen speelt ze met kleur en thema’s. Zo haalt ze inspiratie uit alles wat haar inspireert. Ze vertelt beeldende verhalen met haar kunst en schijnt licht op actuele en historische thema’s. Ze vindt het belangrijk om zich op meerdere manieren te uiten over belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

Smith is in de acteerwereld doorgebroken met haar rol als Liv Reijners in de Nederlandse versie van SKAM, een oorspronkelijk Noorse serie.

Na SKAM heeft ze nog verschillende acteerjobs gehad waarvan ook in een Netflix original; Forever Rich! Op het moment is Smith ook nog bezig met shooten voor een serie die later nog aangekondigd zal worden.

Hiernaast is ze ook nog eens een zeer getalenteerde zangeres. Zo was ze jn 2016 al als 15-jarige te zien bij de talentenjacht, Idols. Met drie ‘ja’s’ mocht ze overtuigend door naar de volgende ronde.
De muziek die Smith tegenwoordig maakt past goed in je R&B playlists.
Haar nummer ‘Never be yours’ heeft op dit moment 1,3 miljoen streams.

Smith vindt het belangrijk om tussen alle drukte door ook echt een balans te vinden tijdens het creatieve proces en het maken. Creativiteit kan zich uiten door soms de rust te vinden om dingen los te laten. Een multidisciplinaire kunstenaar, die niet schuwt om zich te uiten en tegelijk van haar hobby’s haar werk maken.

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?