Sunday Scroll #129: Wie is Zoë Love Smith?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Zoë Love Smith!

Zoë Love Smith een creatieve duizendpoot noemen, zou niet misplaatst zijn. Ze is namelijk actrice, beelden kunstenaar, zangeres, model en fotograaf. In haar schilderijen speelt ze met kleur en thema’s. Zo haalt ze inspiratie uit alles wat haar inspireert. Ze vertelt beeldende verhalen met haar kunst en schijnt licht op actuele en historische thema’s. Ze vindt het belangrijk om zich op meerdere manieren te uiten over belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

Smith is in de acteerwereld doorgebroken met haar rol als Liv Reijners in de Nederlandse versie van SKAM, een oorspronkelijk Noorse serie.

Na SKAM heeft ze nog verschillende acteerjobs gehad waarvan ook in een Netflix original; Forever Rich! Op het moment is Smith ook nog bezig met shooten voor een serie die later nog aangekondigd zal worden.

Hiernaast is ze ook nog eens een zeer getalenteerde zangeres. Zo was ze jn 2016 al als 15-jarige te zien bij de talentenjacht, Idols. Met drie ‘ja’s’ mocht ze overtuigend door naar de volgende ronde.
De muziek die Smith tegenwoordig maakt past goed in je R&B playlists.
Haar nummer ‘Never be yours’ heeft op dit moment 1,3 miljoen streams.

Smith vindt het belangrijk om tussen alle drukte door ook echt een balans te vinden tijdens het creatieve proces en het maken. Creativiteit kan zich uiten door soms de rust te vinden om dingen los te laten. Een multidisciplinaire kunstenaar, die niet schuwt om zich te uiten en tegelijk van haar hobby’s haar werk maken.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish