SundayScroll #152: Wie is Odile Decq?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Odile Decq.

Odile Decq is een Franse architect en stedenbouwkundige die in 1955 is geboren. Odile is een bekende architect, haar bekendheid begon in 1990. In 1990 kreeg ze een grote opdracht namelijk: La Banque Populaire de l’Ouest in Rennes, Frankrijk. Sindsdien is zij trouw gebleven aan haar strijdlustige houding. Odile omvat haar architectuur binnen design, kunst en stedenbouw.

Haar disciplinaire aanpak werd onlangs erkend met de Jane Drew Prize in 2016. Ze werd ook geëerd met Architizer’s Lifetime Achievement Award in 2017 voor haar uitmuntend werk, maar ook haar engagement en bijdrage aan het debat over architectuur. Het jaar daarop in 2018 ontving ze een Honorary Fellowship van het Royal Architectural Institure of Canada, dit voor haar fantastische bijdrage als architect en docent. Want Odile is niet alleen architect ze geeft ook al 25 twintig jaar les in architectuur. Ze werd als gast docent uitgenodigd op verschillende hoge scholen zoals; Columbia University (New York), Harvard’s Graduate School of Design (Cambridge) en Bartlett (London).

Maar Odile is niet alleen werkzaam als gast docent. Ook heeft ze haar eigen school opgericht die is gevestigd in Parijs: Het Confluence Institute for Innovation and Creative.

Odile is nu 67 jaar oud en is nog steeds werkzaam als architect. Ze heeft met haar multidisciplinaire vaardigheden een stempel gezet in de architectuur. Als kunstliefhebbers zijn wij erg benieuwd naar de stappen die zij nog gaat zetten in haar carrière, maar met het CV wat zij nu al heeft is zij een architect die wij niet mogen vergeten.

 

Meer weten over Odile? Neem een kijkje op haar website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish