SundayScroll #152: Wie is Odile Decq?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Odile Decq.

Odile Decq is een Franse architect en stedenbouwkundige die in 1955 is geboren. Odile is een bekende architect, haar bekendheid begon in 1990. In 1990 kreeg ze een grote opdracht namelijk: La Banque Populaire de l’Ouest in Rennes, Frankrijk. Sindsdien is zij trouw gebleven aan haar strijdlustige houding. Odile omvat haar architectuur binnen design, kunst en stedenbouw.

Haar disciplinaire aanpak werd onlangs erkend met de Jane Drew Prize in 2016. Ze werd ook geëerd met Architizer’s Lifetime Achievement Award in 2017 voor haar uitmuntend werk, maar ook haar engagement en bijdrage aan het debat over architectuur. Het jaar daarop in 2018 ontving ze een Honorary Fellowship van het Royal Architectural Institure of Canada, dit voor haar fantastische bijdrage als architect en docent. Want Odile is niet alleen architect ze geeft ook al 25 twintig jaar les in architectuur. Ze werd als gast docent uitgenodigd op verschillende hoge scholen zoals; Columbia University (New York), Harvard’s Graduate School of Design (Cambridge) en Bartlett (London).

Maar Odile is niet alleen werkzaam als gast docent. Ook heeft ze haar eigen school opgericht die is gevestigd in Parijs: Het Confluence Institute for Innovation and Creative.

Odile is nu 67 jaar oud en is nog steeds werkzaam als architect. Ze heeft met haar multidisciplinaire vaardigheden een stempel gezet in de architectuur. Als kunstliefhebbers zijn wij erg benieuwd naar de stappen die zij nog gaat zetten in haar carrière, maar met het CV wat zij nu al heeft is zij een architect die wij niet mogen vergeten.

 

Meer weten over Odile? Neem een kijkje op haar website!

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?