SundayScroll #165: Wie is Michaela Stark?

-

Zondagen zijn niet alleen voor uren Netflixen in bed, kunstuitjes en slow mornings, maar ook voor onze wekelijkse Sunday Scroll. Hierin lichten we speciaal voor jou een vrouwelijke kunstenaar uit. Deze week: body-morphing- kunstenaar couture-lingeriemaker, Michaela Stark.

Gevestigd in Londen creëert Michaela body-morphing art. Michaela maakt op maat gemaakte, eenmalige lingeriestukken die speciaal ontworpen zijn om het lichaam te vervormen. De lingeriestukken die ze maakt presenteert ze vaak zelf, door haar werk zelf te modelleren en fotograferen ontwikkelt ze haar artistieke praktijk.

Stark´s creaties hebben het oog van het publiek bereikt. Zo heeft ze op Instagram wel 159 duizend volgers. Ook trok ze de aandacht van verschillende mode- en cultuurmedia bedrijven zoals: Vogue UK, Document Journal, Luncheon en Art TV en Dazed.

Michaela begon haar avontuur tijdens het studeren, ze studeerde aan de Queensland University of Technology– hier volgde ze een bachelor in design. Tijdens haar opleiding is ze een jaar op uitwisseling geweest naar Milaan. In Milaan bezocht ze de Politecnico di Milano, een universiteit in Milaan die gespecialiseerd is in architectuur, engineering en design. Door een van haar docenten kwam Stark in aanmerking met een stage van drie maanden in Parijs. Niet zomaar in Parijs maar in de Parijse showroom van modeveteraan Florence Deschamps. Deze stage was Michaela’s eerste kennismaking met Europese mode en mode-industrie. Toen haar stage voorbij was en terug keerde naar haar thuisstad Brisbane was ze vastberaden om terug te keren naar Europa. Om haar droom waar te maken had Michaela twee banen terwijl ze tegelijkertijd haar erecertificaat afrondde. In 2017 kwam haar droom uit en kon zij zich vestigen in Londen.

Naast Stark’s stempel in de modewereld regisseert en werkt ze ook vaak creatief samen met andere beeldende kunstenaars. Zo heeft ze samengewerkt met Solve Sundsbo, Nick Knight, Paul Kooiker, Brigitte Niedermair, Lea Colombo en Charlie Chops. Maar misschien wel haar meest legendarische samenwerking was met niemand meer dan Queen B haarzelf, namelijk Beyoncé.

Via een vriend kwam Stark in contact met een medewerker van Beyoncé’s persoonlijke stylist, Zerina Akers. De stylist was opzoek naar een kleermaker voor de videoclip Apeshit. Zo maakte Micheala een gewaad voor Beyoncé wat ze voor de camera kon dragen. Na de videoclip Apeshit van The Carters, werkte Stark mee aan de speelfilm van Beyoncé ‘’Black is King’’. Meer recent heeft ze custom looks gemaakt voor artiesten als Shy Girl, Sam Smith en Tove Lo. In december had ze nog een samenwerking met Jean Paul Gaultier in het culturele centrum 3537 van Dover Street Market in Parijs.

Michaela Stark bracht haar eerste collectie uit tijdens Paris Fashion week in september 2022, hiernij opende ze ook haar eerste Eshop.

Neem zeker een kijkje op Michaela haar Eshop! Wil je verder nog op de hoogte blijven van Michaela volg haar dan zeker op Instagram!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish