Sundayscroll #190 wie is Teya Kepila

-

Zondagen zijn niet alleen voor uren Netflixen in bed, kunstuitjes en slow mornings, maar ook voor onze wekelijkse Sunday Scroll. Hierin lichten we speciaal voor jou een vrouwelijke kunstenaar uit. Deze week met keramist Teya Kepila.

Toen Teya veertien jaar oud was kreeg ze een baan in een biologische smoothiewinkel in Californië en dat opende de poorten naar gezondheid voor haar. Ze leerde veel over superfoods en high vibes. Op de middelbare school volgde Teya drie jaar keramiek lessen. Deze ervaringen hebben onbewust de basis gelegd voor haar werk van vandaag.

Teya maakt met de hand gemaakt stukken die geschikt zijn voor dagelijks gebruik in de vorm van servies of vazen. Ze verwerkt veel liefde en betekenis in haar stukken, elk kunstwerk is uniek op hun eigen manier. Teya gebruikt natuurlijke elementen van het leven, aarde, lucht, water en vuur, om iets perfect imperfect te maken

Teya moedigt een boodschap van mindfulness aan die voortkomt uit een holistische benadering van het leven. Met klei als medium gebruikt ze de zorgvuldig uitgebalanceerde kunst van de elementen van de aarde om de kracht van kleine positieve gewoontes voor een gezonder leven uit te drukken.

Naast het delen van functionele keramiek, verspreidt ze een boodschap van bewustzijn voor mentaal, fysiek en spiritueel welzijn via alle sociale media. Teya zorgt ervoor dat haar online community een veilige plek is om kwetsbaarheid te beoefenen en deelt echte momenten van haar reis naar geestelijke gezondheid om zo een diepere relatie met zichzelf te ontwikkelen. Ze werkt zorgvuldig samen met merken die op één lijn liggen met haar community. Zo heeft ze samengewerkt met Nutribullet, die bekend staat om zin krachtige blenders.

“Mijn persoonlijkheid droeg vroeger veel perfectionisme en verwachtingen met zich mee, en ik heb het gevoel dat een maker zijn – vooral met zoiets onvoorspelbaars als klei – me uitdaagt als persoon en de liefde die ik voor mezelf heb versterkt.” – Teya Kepila

Meer weten over Teya Kepila? Volg haar op instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish