Sundayscroll #191 wie is Roxanne Sauriol Hauenherm

-

Zondagen zijn niet alleen voor uren Netflixen in bed, kunstuitjes en slow mornings, maar ook voor onze wekelijkse Sunday Scroll. Hierin lichten we speciaal voor jou een vrouwelijke kunstenaar uit. Deze week met kunstenaar Roxanne Sauriol Hauenherm.

Roxanne Sauriol Hauenherm is een Canadese kunstenaar die momenteel in Montreal woont. Haar schilderijen gaan over het levensonderhoud van vrouwen. Sauriol combineert herkenbaar beeldmateriaal met religieuze beelden en verwijzingen uit het verleden. Met werken als Your unsolicited dick pics en The birth of venus of wtv life means weet ze de houding van een generatie vast te leggen die op zoek is naar een diepere betekenis.

Roxanne begon met schilderen na wat ze beschreef als een “precaire leefsituatie”. Als kersverse moeder ruilde ze het barkeepen in voor het kwasten en begon ze haar vaardigheden aan te scherpen.

Roxanne ziet als kunstenaar in dat het haar taak is om te interpreteren wat er om haar heen gebeurt. Terwijl Roxanne haar werk ontwikkelt, blijft de vrouwelijke vorm een stelselmatig thema. Ze beschouwt de vrouwen in haar schilderen als een verlengstuk van zichzelf.

“Het is gemakkelijk voor mij om een verhaal op te bouwen als ik een onderwerp gebruik waarmee ik me kan identificeren.”

Meer weten over Roxanne Sauriol Hauenherm? Volg haar op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish