TAROT X THE TITTY

-

De queen of the selfies; Nine Balk, trekt eens per maand voor ons een tarotkaart! Naast dat Nine alles weet over de perfecte filters en via haar Instagram account de meest geweldige onderwerpen onder de aandacht brengt, kan zij ons inzichten over de betekenis van tarotkaarten geven. Tarotkaarten zijn ontstaan in de 15de eeuw. De tarot is al over de hele wereld verspreid en populair onder verschillende groepen. Het grote mysterie blijft altijd wie de tarotkaarten heeft bedacht.

Nu zijn de tarotkaarten nog steeds geliefd. Van offline kaarten leggen tot vele Instagram accounts zijn eraan geweid. Iedere kaart is een Arcana, dat is Latijns voor geheim. Een tarotkaart kan je meer inzichten geven over het dagelijks werk of liefdesleven. Je kan elke vraag stellen die je maar wilt. Het zal je uiteindelijk meer inzichten te geven, en kennis over hoe jij je leven wilt leiden. Het kan je helpen over hoe je met het verleden om kan gaan. Op deze manier kan de tarotkaart veel steun bieden. Deze maand heeft Nine de kaart Temperance XIV getrokken.

 

 

Temperance XIV

Many unforeseen or 
unexpected events are 

going to come up, but
these elements will
chemicalize, neutralize,
or transform situations,
all, with a positive end in view.

 

 

 

 

 

Wat betekent deze kaart?

De culturele sector heeft een harde klap gekregen. De wereld en onze samenleving hebben zich weinig kunnen voorbereiden voor de pandemie. In deze verschrikkelijke situatie hebben we ons allemaal moeten aanpassen. Iedereen heeft afscheid moeten nemen van het oude leven. In de tekst staat; ‘these elements will chemicalize, neutralize, or transform situations, all, with a positive end in view.’  We hebben van deze periode geleerd dat tolerantie en steun vanuit de huiskamer kan gaan. We kunnen er digitaal voor elkaar zijn. Gezamenlijk hebben we een nieuwe vorm bedacht. Evenementen zijn online door gegaan, musea hebben digitale toeren georganiseerd. Er zijn fondsen voor kunstenaars en artiesten en het respect voor zorgverleners is duidelijk zichtbaar op straat, en online. Samenhorigheid in Nederland is goed te zien. Ondanks alles hebben we elkaar kunnen steunen, en daar mag iedereen trots op zijn!

Wil je meer zien van Nine? Bekijk hier haar Instagram

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish