The TittyMag x Chicks on a mission Tokyo: Het feministische manifest

The TittyMag (Cathelijne Blok) en Chicks on a Mission Tokyo hebben samen een feministisch manifest gecreëerd om vrouwen in het Japanse uitgaansleven te empoweren en om het toegankelijker te maken voor iedereen. Dit manifest is online gepubliceerd (Instagram, Facebook en Twitter) en wordt gepresenteerd tijdens verschillende awareness raising evenementen in Tokyo. In totaal staan er negen statements op het manifest, allemaal gevisualiseerd door vrouwelijke kunstenaars uit Nederland en Japan.

Empower each other (@mao_mitsui, Japan)

https://www.instagram.com/p/B5M8EVYl6sG/

Claim your success as a woman (@miyamonika, Japan)

https://www.instagram.com/p/B5M-UHulQ8H/

KOBINAI (@xnxaxzx_christina_dj & @kanokadegozaimasu, Japan)

https://www.instagram.com/p/B5NBUzVFvKp/

Chicks unite! (@erkawa, Japan)

https://www.instagram.com/p/B5NB6F-F6Go/

The dance floor is for everyone (@rienchimag, Japan)

https://www.instagram.com/p/B5NCZQnlgBz/

A woman can be a DJ and a DJ can be a woman (@diddyeltouny, NL)

https://www.instagram.com/p/B5NE4AEFCjP/

Respect women (@seeyousioe, NL)

https://www.instagram.com/p/B5NFwlLFSa6/

Celebrate our differences (@thisis_gary, NL)

https://www.instagram.com/p/B5NGPwbFpLQ/

Party as a true feminist (@lizzarddesigns, NL)

https://www.instagram.com/p/B5NGv1Il1Ln/

 

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?