TITS x The TittyMag: ‘Het is belangrijk om je comfortabel te voelen bij jezelf’

Een positief of juist negatief zelfbeeld, authentiek zijn en zelfacceptatie. Drie dingen waar Angel-Rose, net als vele anderen, mee bezig is. Samen met TITS Store Amsterdam hebben wij zes vrxuwen geïnterviewd in het Instagram museum, Youseum. Deze vrxuwen inspireerden ons in 2019 en dat zullen ze blijven doen. Samen met fotograaf Sascha Luna hebben we foto’s gemaakt van deze zes inspirators voor de nieuwe campagne van TITS. In het eerste interview kunstenaar en columnist Angel- Rose. Hoe ziet zij zichzelf?

Eerlijk, een krachtige uitstraling en een goede dosis Amsterdamse nuchterheid afgetopt met de juiste hoeveelheid panterprint. Een beeld wat wij hebben van the TittyMag columnist en kunstenaar Angel-Rose (@_angelrose). Alleen hoe ziet zij dit zelf? We praten met haar over zelfreflectie en het belang van een sterk zelfbeeld.

The TittyMag: Je komt in eerste instantie over als iemand met een duidelijke mening en een goede dosis zelfvertrouwen. Je bent daarnaast in jouw werk en kunst veel bezig met zelfreflectie. Hoe zie jij jezelf?

Angel-Rose: Ik heb inderdaad een duidelijke mening. Je kan heel snel van mijn gezicht aflezen of iets mij bevalt. Ik denk dat die uitgesproken mening te maken heeft met dat ik niet onder de voeten gelopen wil worden. Ik zie dat ik heel onzeker word van mijn positie binnen de maatschappij. Mensen zien mij vaak als een zelfverzekerde vrouw, maar ik zie mezelf eerder als een hele fragiele, cisgender vrouw van kleur die heel erg veel bezig is met haar zelfontwikkeling. Ik ben iemand die echt geeft om anderen. Ik ben soms te weinig bezig met mezelf en dat is niet altijd even handig. Ik zie ook zeker een sterke en slimme vrouw, die al veel over zichzelf te weten is gekomen. Ik wil dit blijven doen en nog meer over mezelf te weten komen.

TTM: Hoe belangrijk is een positief zelfbeeld voor jou?

AR: Positief naar jezelf kijken is voor mij enorm belangrijk, dit omdat je het toch moet doen met jezelf op deze aarde. Het is belangrijk om je comfortabel te voelen bij jezelf. Een heel groot deel van hoe je relatie is met jezelf wordt beïnvloed door de buitenwereld. Ik schrijf zelf columns over mentale gezondheid voor The TittyMag en hoe je naar jezelf kijkt is een belangrijk aspect waar ik aan werk. Ik studeer aan de kunstacademie en ik maak verschillende type kunst waarin veel gebaseerd is op historie en popcultuur. Hierbij komt ook veel zelfreflectie kijken omdat ik ook veel zelfportretten maak en daarin ga je op zoek  naar een perceptie van jezelf. Ik ben mij heel bewust over wie ik ben in dit tijdperk en milieu. Ja ik vind het heel belangrijk om positief te staan in de relatie in mijzelf.

TTM: We staan hier in een infinity- ruimte met alleen maar spiegels. Wat beïnvloedt jouw zelfbeeld?

AR: De strijd met mijn mentale gezondheid beïnvloedt sterk mijn zelfbeeld. Dit heeft erg veel invloed op mij, naast mijn dagelijkse omgeving natuurlijk. Ook het werk milieu waarin ik mij bevind, sociale media percepties, tv-programma’s, films en zelfs de hedendaagse popcultuur beïnvloeden mij hierin. Lady Gaga is iemand die een positieve invloed heeft gehad op mijn zelfbeeld. Haar artistieke gedachten en de uitingen hiervan, hebben mij heel erg geholpen. Ik ben al 11 jaar helemaal weg van haar.  Ze doet volledig wat ze zelf wil! Zij en haar fans hebben mij enorm geholpen om met liefde naar mezelf te kijken. We zijn gewoon lekker gek!

TTM: Je noemt net Lady Gaga als je grote voorbeeld. Hoe zorg jij ervoor dat je bij jezelf blijft?

AR: Ik ben van mijzelf heel erg nuchter. Ik zeg waar het op staat en wat ik denk. Ik pas me natuurlijk wel eens aan aan verschillende situaties maar ik probeer wel trouw aan mezelf te blijven. Ik was liever de grote loser van de school dan dat ik veranderde naar een bepaald beeld die anderen van je verwachtten. Dit doe ik nog steeds. Ik ga me niet anders voordoen dan wie ik ben. Je ontwikkelt jezelf naarmate je ouder wordt. Je omgeving verandert en dat heeft weer effect op persoonlijke groei. Bij de mensen die ik liefheb, gaat het gelukkig wel om wie ik ben. Het is heel belangrijk om mezelf te blijven, vooral in de creatieve industrie. Deze scène heeft heel veel persoonlijkheden. Je kan jezelf makkelijk verliezen. Je komt altijd het meest ver met eerlijkheid.

TTM: Je schrijft ook maandelijks voor The TittyMag en je neemt vaak een sterk standpunt in op je Instagram. Hoe belangrijk is feminisme voor jouw eigen zelfacceptatie?

AR: Door de feministische stroming heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen om te zijn wie ik ben en dat het oké is. Er is nog wel veel werk te doen! Ik heb natuurlijk een bepaald uiterlijk en een bepaald lichaamstype. Ik denk dat de stroming van nu heel erg geholpen heeft te accepteren wat voor lichaamstype ik heb. Ik word steeds comfortabeler omdat ik mij niet hoef te schamen als ik een bepaald jurkje aan heb. Ik heb een attitude gekregen. Als ik het wil doen dan doe ik het ook gewoon! Het kan bij anderen wel twee kanten op gaan. De ene partij wilt juist een openbaring op een groter spectrum en een positief zelfbeeld. Daarnaast heb je de andere partij die minder open staat omdat ze denken dat hun zelfbeeld al goed is en niet willen dat dat weg gaat. Het kan dus op veel verschillende manieren invloed hebben op het zelfbeeld.

Wil je meer lezen van Angel-Rose? Klik dan hier!

Volgende week spreken we met kunstenaar Gerdien van Halteren, beter bekend als This is Gary. Waar haalt zij haar inspiratie vandaan en hoe gaat ze te werk? Stay tuned!

Foto door: Sascha Luna

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?