Titty Talk #12: Wat is masculien voor jou?

-

Masculien? Wat is dat eigenlijk? Is er een “perfect” voorbeeld van? Het is Michael Mann maand in het Eye Filmmuseum. Mann zijn films zijn het “perfecte” voorbeeld van mannelijke actiefilms. Vrouwen spelen in de wereld van Mann bijna geen rol. Daarom bogen wij ons, tijdens The TittyMag vs Michael Mann, over de vraag: Wat is mannelijkheid voor jou?

Mann staat onder andere bekend om zijn ‘mannelijke’ actiefilms. Maar wat maakt deze films dan zo expliciet mannelijk? En wat is masculien überhaupt?

Schrijver en presentator, Cesar Majorana opende de avond met een paar herschreven scenes uit Mann’s film Heat. Hij transformeerde de vrouwonvriendelijke scenes naar een wereld waar we stiekem allemaal van dromen.

Ook hadden we weer een fantastisch panel. Mehri Zamanbin (onderzoeker & oprichter Wonda Women), Milou Deelen (journalist & feminist), Linda Hakeboom (documentairemaker & presentator) en Thorn/Roos de Vries (non-binary regisseur en activist) keken samen met het publiek naar verschillende scenes uit Heat. Ze deelden met ons wat hen opviel aan de fragmenten.

De avond werd op een mooie wijze afgesloten. Zaïre Krieger, spoken word artiest, droeg twee brieven voor over vrouwelijkheid.

Wat is masculien voor jou? Laat het ons weten via thetittymag@gmail.com of stuur ons een DM via Instagram! En heb je deze talk gemist? Niet getreurd! Er zullen natuurlijk nog vele inspirerende Titty Talks volgen, dus houd vooral onze site en socials in de gaten. Dan weet je zeker dat je niks mist!

tittytalk12
tittytalk12
tittytalk12
IMG_1671
1bb1226f-4629-4285-b836-add0c9aaf038
IMG_1919
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish