Titty Talk #13: Wat is empowerment voor jou?

-

Empowerment, wat is dat eigenlijk? Is het een gevoel of kan het ook een persoon zijn? En hoe belangrijk is dit vandaag? We spraken erover met Mariah Mansvelt Beck (medeoprichter van Yoni), Sevilay Maria van Dorst (fotograaf @principles_of_light) en Devika Partiman (oprichter van Stem Op Een Vrouw). Dit keer het bij de ABN Amro x Circl op de Zuidas!

Empowerment is voor iedereen verschillend, maar een antwoord dat we toch vaker terug hoorden was ‘iemand in zijn kracht zetten’. Of jij dit nou doet voor iemand of andersom. Daarom keken we ook gezamenlijk naar twee inspirerende video’s. De eerste was een TED Talk van Chimamanda Ngozi Adichie: ‘We zouden allemaal feministen moeten zijn’. Hier vertelt ze onder andere over de keer dat ze een hoorcollege ging geven en niet wist wat ze aan moest trekken. Ze was bang om er ‘te vrouwelijk’ uit te zien en daardoor dus niet serieus genomen te worden. Inmiddels staat ze daar heel anders in.

De tweede video was de krachtige speech van Meghan Markle bij UN Women. Ze deelde het verhaal van een 11-jarige Meghan die een reclame op tv zag, waarin de zin ‘Women all over America are fighting greasy pots and pans’ werd verkondigd. Ze vond dit niet kunnen en schreef drie brieven, naar Hillary Clinton, Linda Ellerbee en Gloria Allred. Tot haar verbazing kreeg ze reacties van iedereen. Een maand later is de reclame veranderd naar ‘People all over America’.

Wat is empowerment voor jou? Laat het ons weten via thetittymag@gmail.com of stuur ons een DM via Instagram! En er zullen natuurlijk nog vele empowered Titty Talks volgen, dus houd vooral onze site en socials in de gaten! Dan weet je zeker dat je niks mist!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish