Titty Talk #13: Wat is empowerment voor jou?

Empowerment, wat is dat eigenlijk? Is het een gevoel of kan het ook een persoon zijn? En hoe belangrijk is dit vandaag? We spraken erover met Mariah Mansvelt Beck (medeoprichter van Yoni), Sevilay Maria van Dorst (fotograaf @principles_of_light) en Devika Partiman (oprichter van Stem Op Een Vrouw). Dit keer het bij de ABN Amro x Circl op de Zuidas!

Empowerment is voor iedereen verschillend, maar een antwoord dat we toch vaker terug hoorden was ‘iemand in zijn kracht zetten’. Of jij dit nou doet voor iemand of andersom. Daarom keken we ook gezamenlijk naar twee inspirerende video’s. De eerste was een TED Talk van Chimamanda Ngozi Adichie: ‘We zouden allemaal feministen moeten zijn’. Hier vertelt ze onder andere over de keer dat ze een hoorcollege ging geven en niet wist wat ze aan moest trekken. Ze was bang om er ‘te vrouwelijk’ uit te zien en daardoor dus niet serieus genomen te worden. Inmiddels staat ze daar heel anders in.

De tweede video was de krachtige speech van Meghan Markle bij UN Women. Ze deelde het verhaal van een 11-jarige Meghan die een reclame op tv zag, waarin de zin ‘Women all over America are fighting greasy pots and pans’ werd verkondigd. Ze vond dit niet kunnen en schreef drie brieven, naar Hillary Clinton, Linda Ellerbee en Gloria Allred. Tot haar verbazing kreeg ze reacties van iedereen. Een maand later is de reclame veranderd naar ‘People all over America’.

Wat is empowerment voor jou? Laat het ons weten via thetittymag@gmail.com of stuur ons een DM via Instagram! En er zullen natuurlijk nog vele empowered Titty Talks volgen, dus houd vooral onze site en socials in de gaten! Dan weet je zeker dat je niks mist!

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?