‘Onze talkshow is een wake-up call naar het publiek’

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate! Deze keer spreken we met twee oud jeugdvertegenwoordigers van de Verenigde Naties, Hajar Yagkoubi en Jahkini Bisselink. Tegenwoordig presenteren zij samen de talkshow Not Too Late Night Show, waarin ze praten over mensenrechten in de klimaatcrisis.

 

Hoe is The Not Too Late Night Show ontstaan?

“Omdat we alle twee jeugdvertegenwoordigers van de VN zijn geweest, leerden we al best snel dat mensenrechten en de klimaatcrisis erg veel met elkaar te maken hebben. Op het moment dat er een klimaatramp ontstaat, zijn er ook klimaatvluchtelingen. Veel mensen zien niet in dat de klimaatcrisis zo’n grote impact heeft op mensenlevens. Met onze talkshow willen we dit probleem aankaarten. We hebben zoveel geleerd over dit onderwerp dat we niet snappen dat de wereld zich niet in een complete staat van paniek bevindt. Er moet snel iets veranderen. Onze talkshow is een wake-up call naar het publiek: we moeten nu iets veranderen aan onze maatschappij.”

Wat is feminisme voor jullie?

“Feminisme staat voor gelijke behandeling voor iedereen. Dit is in onze show ook een belangrijk onderwerp. De klimaatcrisis heeft voor veel vrouwen nog meer impact. De wereld droogt langzaam uit en in sommige gebieden merk je dit al. In verschillende Afrikaanse landen is het bijvoorbeeld de rol van het meisje of de vrouw om water te halen. Waar er vroeger nog genoeg natuurlijke waterbronnen dichtbij de dorp of stad lagen, moeten ze nu lange tochten lopen om water te halen. Die tochten naar de waterbronnen zijn zo lang dat ze geen tijd meer over houden om naar school of werk te gaan. Hierdoor kunnen veel vrouwen niet financieel onafhankelijk zijn.”

Hoe betrekken jullie feminisme in jullie talkshow?
“We hebben geen specifieke aflevering waarin feminisme voor komt. Het komt gaandeweg namelijk toch wel aan bod. We hebben een intersectionele visie: mensen zien klimaatverandering en feminisme als twee aparte onderwerpen, maar wij vinden dat deze met elkaar verbonden zijn.”

Wil je meer weten over The Not Too Late Night Show? Neem dan een kijkje op hun Instagram!

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?