Titty Talk: Art & Coffee met KM21

-

Het is weer zover! Een nieuwe Titty Talk: Art & Coffee. Vandaag nemen we een kijkje in de tentoonstelling van KM21 in Den Haag. Hier wordt deze week het werk van de kunstenares Tala Madani tentoongesteld. Curator Yasmijn Jarram van KM21 is daarom live gegaan samen met onze Cathelijne Blok in onze Titty Talk: Art & Coffee!

Tala Madani is geboren in 1981, in Iran. Ze woont en werkt in Los Angeles. Na het afstuderen aan de Yale University School of Art in New York is ze in 2007 naar Amsterdam verhuisd voor de Rijksakademie in Amsterdam. Tala Madani staat bekend om haar donker maar humoristische schilderijen en kunstwerken. Haar werk laat thema’s zien zoals macht en verlies.

Death Fan
Eén van de thema’s die Tala Madani heeft gecreëerd heet Death Fan. Het heeft twee betekenissen: letterlijk en figuurlijk. Tala heeft altijd al een fascinatie gehad met plafondventilators. Ze vindt het object er gevaarlijk uit zien. Met haar werk laat ze een sinister kant zien van plafondventilators die boven ons wachten om het menselijke hoofd te verwonden.

Animaties

Tala Madani creëert naast haar schilderijen ook animaties.  Met haar animaties maakt ze graag stereotypes. Voorheen deed ze dit alleen met mannelijke animaties. In haar expositie in KM21 heeft ze een vrouwelijke animatie toegevoegd, namelijk ‘shit mom’. Het moet het beeld geven van het sociale aspect dat het niet makkelijk is om een moeder te zijn. Alles wat de animatie aanraakt veranderd naar uitwerpselen. Letterlijk shit mom. Een taboe van onze maatschappij.

Ben je benieuwd geworden en wil je meer zien van Tala Madani? Bekijk dan hier de Titty Talk: Art & Coffee.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish