Titty Talk: Art & Coffee met KM21

Het is weer zover! Een nieuwe Titty Talk: Art & Coffee. Vandaag nemen we een kijkje in de tentoonstelling van KM21 in Den Haag. Hier wordt deze week het werk van de kunstenares Tala Madani tentoongesteld. Curator Yasmijn Jarram van KM21 is daarom live gegaan samen met onze Cathelijne Blok in onze Titty Talk: Art & Coffee!

Tala Madani is geboren in 1981, in Iran. Ze woont en werkt in Los Angeles. Na het afstuderen aan de Yale University School of Art in New York is ze in 2007 naar Amsterdam verhuisd voor de Rijksakademie in Amsterdam. Tala Madani staat bekend om haar donker maar humoristische schilderijen en kunstwerken. Haar werk laat thema’s zien zoals macht en verlies.

Death Fan
Eén van de thema’s die Tala Madani heeft gecreëerd heet Death Fan. Het heeft twee betekenissen: letterlijk en figuurlijk. Tala heeft altijd al een fascinatie gehad met plafondventilators. Ze vindt het object er gevaarlijk uit zien. Met haar werk laat ze een sinister kant zien van plafondventilators die boven ons wachten om het menselijke hoofd te verwonden.

Animaties

Tala Madani creëert naast haar schilderijen ook animaties.  Met haar animaties maakt ze graag stereotypes. Voorheen deed ze dit alleen met mannelijke animaties. In haar expositie in KM21 heeft ze een vrouwelijke animatie toegevoegd, namelijk ‘shit mom’. Het moet het beeld geven van het sociale aspect dat het niet makkelijk is om een moeder te zijn. Alles wat de animatie aanraakt veranderd naar uitwerpselen. Letterlijk shit mom. Een taboe van onze maatschappij.

Ben je benieuwd geworden en wil je meer zien van Tala Madani? Bekijk dan hier de Titty Talk: Art & Coffee.

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?