Titty Talk: Art & Coffee met Unfair Amsterdam

-

Deze week hebben we wederom een speciale Titty Talk: Art & Coffee. Mocht je dit concept nog niet kennen: tijdens de Art & Coffee talks geven we korte sneak peaks in kunstgalerijen, musea en de kunstwereld. Dit keer ging onze Cathelijne Blok live op Instagram met Unfair Amsterdam. Unfair was te bezoeken tot zondag 17 juli. Heb je dit gemist? Niet getreurd: wij hebben een korte recap voor je!

Dit jaar was de zesde editie van Unfair Amsterdam. Bij Unfair laten ze verschillende kunstwerken zien van allerlei makers. Elke kunstwerk heeft een eigen verhaal. Dit jaar vond de kunstbeurs plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam – met de naam: Wasteland.

Design
Unfair Amsterdam heeft ervoor gekozen om het decor te laten ogen als een ‘maze’. Het moet een ander beeld schetsen dan de standaard kunstgalerijen. Zo hebben ze geprobeerd om een doolhofplattegrond te schetsen, waar allerlei kunstwerken te zien zijn. Daarnaast hebben ze gekozen voor witte folie als muren en doorgangetjes om bij andere kunstwerken te komen.

Kunst bereikbaar maken
Unfair wordt door en voor kunstenaars gemaakt. Ze zetten het decor op, laten hun werk zien en halen aan het eind halen het decor weer naar beneden. Daarnaast zijn alle kunstenaars en makers aanwezig om vragen te beantwoorden over hun werk. Kunst moet volgens hen namelijk bereikbaar zijn voor iedereen.

Edition Booth
Bij de Edition Booth zijn er meerdere werken van verschillende kunstenaars tentoongesteld.  Alles is te koop: van keramiek tot stoffen. Er staan kunstwerken van kunstenaars die al eerder op de beurs hebben gestaan, maar ook werken van nieuwkomers. In onze Instagram-live spreken we met een aantal van deze kunstenaars. Ieder vertelt zo diens eigen verhaal achter hun werk.

Ben je benieuwd geworden naar de rest van de Titty Talk? Bekijk deze dan hier terug!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish