Titty Talk: Art & Coffee met Unfair Amsterdam

Deze week hebben we wederom een speciale Titty Talk: Art & Coffee. Mocht je dit concept nog niet kennen: tijdens de Art & Coffee talks geven we korte sneak peaks in kunstgalerijen, musea en de kunstwereld. Dit keer ging onze Cathelijne Blok live op Instagram met Unfair Amsterdam. Unfair was te bezoeken tot zondag 17 juli. Heb je dit gemist? Niet getreurd: wij hebben een korte recap voor je!

Dit jaar was de zesde editie van Unfair Amsterdam. Bij Unfair laten ze verschillende kunstwerken zien van allerlei makers. Elke kunstwerk heeft een eigen verhaal. Dit jaar vond de kunstbeurs plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam – met de naam: Wasteland.

Design
Unfair Amsterdam heeft ervoor gekozen om het decor te laten ogen als een ‘maze’. Het moet een ander beeld schetsen dan de standaard kunstgalerijen. Zo hebben ze geprobeerd om een doolhofplattegrond te schetsen, waar allerlei kunstwerken te zien zijn. Daarnaast hebben ze gekozen voor witte folie als muren en doorgangetjes om bij andere kunstwerken te komen.

Kunst bereikbaar maken
Unfair wordt door en voor kunstenaars gemaakt. Ze zetten het decor op, laten hun werk zien en halen aan het eind halen het decor weer naar beneden. Daarnaast zijn alle kunstenaars en makers aanwezig om vragen te beantwoorden over hun werk. Kunst moet volgens hen namelijk bereikbaar zijn voor iedereen.

Edition Booth
Bij de Edition Booth zijn er meerdere werken van verschillende kunstenaars tentoongesteld.  Alles is te koop: van keramiek tot stoffen. Er staan kunstwerken van kunstenaars die al eerder op de beurs hebben gestaan, maar ook werken van nieuwkomers. In onze Instagram-live spreken we met een aantal van deze kunstenaars. Ieder vertelt zo diens eigen verhaal achter hun werk.

Ben je benieuwd geworden naar de rest van de Titty Talk? Bekijk deze dan hier terug!

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?