TittyMag’s Marije ziet deze keer streetart in El Gouna

-

The Hood, een street art-museumpje bij een chique hotel in de Egyptische vakantieplaats El Gouna. Grappig want het is heel ver weg van welke “hood” dan ook. El Gouna voelt aan als een Midden-Oosterse versie van Disneyland. Niet zo gek, want de eerste ontwerpen voor dit resortdorp zijn gemaakt door dezelfde architect als het Parijse pretpark. Michael Graves tekende een Orientaals paradijs op. Je ziet er veel warme kleuren, koepels, bogen en Noord-Afrikaans houtwerk.

The Hood voelt daarom ook wat misplaatst, er zitten allerlei gangsterachtige verwijzingen naar anarchie in de werken van de verschillende artiesten.

Oriëntaalse schilderingen hadden natuurlijker aangevoeld, maar ik ben benieuwd naar de achterliggende gedachte van dit straatproject. Ik vraag me ineens af of wellicht een ieder een hang heeft naar een gevaarlijk randje, spannend zijn. Dat denk ik, ik kan dit helaas niet wetenschappelijk onderbouwen want ik schrijf dit terwijl ik op een strandbed lig, om de hoek van dit werk, zonder internet en dus ver weg van Google.<

Maar, mocht je ooit in El Gouna terecht komen, bekijk dan zeker ook even “The Hood” bij het Mosaique hotel.

Foto door: Marije Boomsma

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish