TittyMag’s Samya over haar minst favoriete vraag

Mijn minst favoriete vraag de laatste tijd is: ‘En, waar ben je nu mee bezig?’ Meestal gevolgd door: ‘Druk?’. Nee, ik ben niet druk. Druk betekend niet dat je automatisch succesvol bent. Waar ben je nu mee bezig, lijkt een super sympathieke vraag. Beetje interesse tonen enzo. Maar soms komt het over alsof mensen even willen checken of je nog succesvol bent. Of je het waard bent om smalltalk mee te maken.

Ik heb me nu voor genomen om ‘waar ben je nu mee bezig’ systematisch te beantwoorden met: ‘niks’. Gewoon om te kijken hoe iemand reageert. Gevolgd door: ‘En dat vind ik fijn.’ Niet iedereen hoeft te weten waar ik allemaal ‘mee bezig ben’. Ik heb die bewijsdrang losgelaten.

Als mensen nog bevriend met je blijven, en soms even kijken hoe het met je gaat, als je zegt dat je nergens mee bezig bent, koester ze. Die willen je echt zien slagen. De mensen die je berichtjes niet meer beantwoorden als je hebt verteld dat je nu nergens mee bezig bent, die hoef je ook niet meer te spreken als je projecten eenmaal public gaan.

Het is niet dat ik wil liegen over mijn werk, maar veel dingen in de creative sector duren maanden voordat ze echt concreet of rond zijn. Dus ik wil niks vertellen over een project, tot de inkt op het contract ook echt is opgedroogd. Misschien is het een beetje liegen, maar voor mijn eigen bestwil. Als er iets belangrijk is in de creative sector, naast je contracten lezen, is mensen om je heen hebben die echt om je geven. Als ik dat voor elkaar krijg, dan ben ik lekker druk met alle lieve berichtjes beantwoorden van mensen die het niks kan schelen ‘waar ik nu mee bezig ben’, als ik maar gelukkig ben. Dat vind ik een groot succes.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?