De toekomst kan uitgroeien tot een monster van buitenaardse proporties

-

Marije staat altijd klaar met een interessante kijk op de kunst om ons heen. Deze keer roept het vragen op bij haar. Want wat deed dat stukje kunst op die plek? Wat ziet ze? En wat denk jij?

Zijn het monsters? Zijn het aliens? Dit kleurrijke werk dat de NDSM-werf samen met zijn collega’s het laatst overgebleven rauwe randje geeft, is in mijn optiek een echte parel.

Voor het gemak ga ik er vanuit dat het monsters zijn, omdat dit een behoorlijk thema is deze periode. Het coronatijdperk is een flinke aanzetter tot doem- en voor sommigen complotdenken.
In een lastige periode waarvan allesbehalve duidelijk is wanneer die eindigt, kan de toekomst uitgroeien tot een monster van buitenaardse proporties. Alles is onzeker en dan is het soms moeilijk om het licht aan het einde van de tunnel te zien gloren. Misschien voel je dat tot in je botten, maar zoals Abraham Lincoln zei “This too shall pass”.

Kijk naar de mooie kleuren van deze monsters en sta niet steeds stil bij hoe eng ze zijn. Het is als het beklimmen van een berg. Kijk niet helemaal naar boven, want dan zal je overweldigd zijn en je afvragen hoe je ooit aan de top komt. Kijk liever naar de steen die voor je ligt en hoe je daar overheen komt. Daarna de volgende en op den duur sta je bovenop de berg.
Hang in there buddies en maak je wandeling af en toe eens op een inspirerende plek als de NDSM. Of breng een bezoekje aan het gloednieuwe Street Art Museum.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish