‘Treinreizen is mijn passie’

Slaap inhalen die ik de nacht ervoor niet gehad heb, ontbijten of avondeten en mijn hele make-up routine uitvoeren zodat ik klaar ben voor het uitgaan. In de trein kan ik alles. Ik slaap hier soms zelfs beter dan in mijn eigen bed. Je zou dus kunnen zeggen dat treinreizen mijn passie is.

Het studentenreisproduct is één van de beste dingen die Nederland jongeren kan bieden.
Ik heb er sinds het moment dat mijn MBO-tijd aanbrak dan ook veel gebruik van gemaakt. En dan bedoel ik niet alleen om naar school te gaan, maar ook om met vrienden af te spreken die wat verderop wonen of om familie te bezoeken. Ondertussen lijkt het haast wel alsof ik in de trein woon.

Als ik langer dan drie dagen niet meer in de trein heb gezeten, staat mijn wereld stil. Omdat ik het dagelijkse treinreizen zó erg gewend ben geraakt, word ik er gelijk een beetje depri van als ik dagen niet reis. Wanneer ik ga reizen, is het gelijk alsof ik mijn saaie dorp ontvlucht voor de grote steden waar je veel kunt beleven.

Het lijkt niet zo’n big deal te zijn, maar voor mij is reizen als een soort extra therapie-uurtje. Ik kan even de tijd voor mezelf en mijn razende gedachtes nemen. Er is, afgezien van de conducteur, niemand die me stoort.
Soms ben ik zelfs veel liever onderweg en baal ik ervan dat ik bij mijn bestemming ben aangekomen.

Op sommige dagen kan ik tot wel vijf uur in het openbaar vervoer besteden. In 2019 besteedde de gemiddelde reiziger 68,5 uur van diens jaar in het ov, met mijn gemiddelde van 458 uur per jaar zit ik daar ver boven. Abnormaal veel dus, maar vind ik dit verloren tijd? Nee, want alles wat ik thuis doe, kan ik ook in de trein. Het enige nadeel is dat je soms moet overstappen en er een trein kan uitvallen, maar zulke triviale dingen houden mij niet tegen om ervan te genieten. 

Meer weten van Reina Gouveia? Check dan hier haar Instagram!

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?