‘Treinreizen is mijn passie’

-

Slaap inhalen die ik de nacht ervoor niet gehad heb, ontbijten of avondeten en mijn hele make-up routine uitvoeren zodat ik klaar ben voor het uitgaan. In de trein kan ik alles. Ik slaap hier soms zelfs beter dan in mijn eigen bed. Je zou dus kunnen zeggen dat treinreizen mijn passie is.

Het studentenreisproduct is één van de beste dingen die Nederland jongeren kan bieden.
Ik heb er sinds het moment dat mijn MBO-tijd aanbrak dan ook veel gebruik van gemaakt. En dan bedoel ik niet alleen om naar school te gaan, maar ook om met vrienden af te spreken die wat verderop wonen of om familie te bezoeken. Ondertussen lijkt het haast wel alsof ik in de trein woon.

Als ik langer dan drie dagen niet meer in de trein heb gezeten, staat mijn wereld stil. Omdat ik het dagelijkse treinreizen zó erg gewend ben geraakt, word ik er gelijk een beetje depri van als ik dagen niet reis. Wanneer ik ga reizen, is het gelijk alsof ik mijn saaie dorp ontvlucht voor de grote steden waar je veel kunt beleven.

Het lijkt niet zo’n big deal te zijn, maar voor mij is reizen als een soort extra therapie-uurtje. Ik kan even de tijd voor mezelf en mijn razende gedachtes nemen. Er is, afgezien van de conducteur, niemand die me stoort.
Soms ben ik zelfs veel liever onderweg en baal ik ervan dat ik bij mijn bestemming ben aangekomen.

Op sommige dagen kan ik tot wel vijf uur in het openbaar vervoer besteden. In 2019 besteedde de gemiddelde reiziger 68,5 uur van diens jaar in het ov, met mijn gemiddelde van 458 uur per jaar zit ik daar ver boven. Abnormaal veel dus, maar vind ik dit verloren tijd? Nee, want alles wat ik thuis doe, kan ik ook in de trein. Het enige nadeel is dat je soms moet overstappen en er een trein kan uitvallen, maar zulke triviale dingen houden mij niet tegen om ervan te genieten. 

Meer weten van Reina Gouveia? Check dan hier haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish