‘Treinreizen is mijn passie’

Slaap inhalen die ik de nacht ervoor niet gehad heb, ontbijten of avondeten en mijn hele make-up routine uitvoeren zodat ik klaar ben voor het uitgaan. In de trein kan ik alles. Ik slaap hier soms zelfs beter dan in mijn eigen bed. Je zou dus kunnen zeggen dat treinreizen mijn passie is.

Het studentenreisproduct is één van de beste dingen die Nederland jongeren kan bieden.
Ik heb er sinds het moment dat mijn MBO-tijd aanbrak dan ook veel gebruik van gemaakt. En dan bedoel ik niet alleen om naar school te gaan, maar ook om met vrienden af te spreken die wat verderop wonen of om familie te bezoeken. Ondertussen lijkt het haast wel alsof ik in de trein woon.

Als ik langer dan drie dagen niet meer in de trein heb gezeten, staat mijn wereld stil. Omdat ik het dagelijkse treinreizen zó erg gewend ben geraakt, word ik er gelijk een beetje depri van als ik dagen niet reis. Wanneer ik ga reizen, is het gelijk alsof ik mijn saaie dorp ontvlucht voor de grote steden waar je veel kunt beleven.

Het lijkt niet zo’n big deal te zijn, maar voor mij is reizen als een soort extra therapie-uurtje. Ik kan even de tijd voor mezelf en mijn razende gedachtes nemen. Er is, afgezien van de conducteur, niemand die me stoort.
Soms ben ik zelfs veel liever onderweg en baal ik ervan dat ik bij mijn bestemming ben aangekomen.

Op sommige dagen kan ik tot wel vijf uur in het openbaar vervoer besteden. In 2019 besteedde de gemiddelde reiziger 68,5 uur van diens jaar in het ov, met mijn gemiddelde van 458 uur per jaar zit ik daar ver boven. Abnormaal veel dus, maar vind ik dit verloren tijd? Nee, want alles wat ik thuis doe, kan ik ook in de trein. Het enige nadeel is dat je soms moet overstappen en er een trein kan uitvallen, maar zulke triviale dingen houden mij niet tegen om ervan te genieten. 

Meer weten van Reina Gouveia? Check dan hier haar Instagram!

Gerelateerd

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?