Uitgesproken, timide, vriendelijk, nors, humoristisch, ingetogen; ze behoren me allemaal weleens toe

“Yasss Queen!” en ‘Fab Five’ Jonathan klikt z’n vingers terwijl hij een fabuleuze haarflip doet met sprankelend bruin haar dat tot over de schouders reikt. De nieuwe heren van de Queer Eye remake doen het goed; ieder heeft zijn eigen specialiteit met bijpassende persoonlijkheid en elk weet me uitstekend te vermaken en/of ontroeren. Of is het juist de formule van QE die het zo goed doet? 5 uiteenlopende, doch sterke, persoonlijkheden die elkaar perfect aanvullen.                                            

Toen ik ging studeren vormde ik al gauw een vriendinnengroep met 15 dames die allemaal zo hun voorkeuren hadden. Natuurlijk was iedereen aardig en gezellig, maar de persoonlijkheden liepen nog weleens uiteen. Daar nam ik m’n voordeel mee. De één bleek goed voor de diepzinnige gesprekken, de ander om muziek mee uit te wisselen, een volgende om een ommetje mee te maken en weer een ander hield van dezelfde feestjes. Alsof elke vriendin stond voor een Captain Planet ring: with the powers combined waren ze gezamenlijk de perfecte, allround vriendin.

En ik heb natuurlijk ook zo’n persoonlijkheidsring waar ik mee rondloop. Verlegen, denk ik? Maar als ik het voor mezelf even na ga, denk ik dat de meeste karaktertrekken weleens langskomen. Uitgesproken, timide, vriendelijk, nors, humoristisch, ingetogen; ze behoren me allemaal weleens toe. Wat zegt dat dan over de persoonlijkheid van anderen?                      

De Fab Five is ongelooflijk uitgesproken, maar zelfs Jonathan heeft op sommige dagen net wat minder sparkle dan andere, of juist wat meer. En dat is helemaal oké. We zullen allemaal wel een paar karakteristieken hebben waar we mee geassocieerd worden, maar laat dat niet de definitie zijn. We groeien en leren net zoals we fluctueren in onze behoeften en uitlatingen.

Zelfs ik, met mijn verlegen inslag, kan best brutaal uit de hoek komen wanneer ik daar zin in heb, of zelfs de stoute glitterschoenen aantrekken en me net zo fabulouswanen als Jonathan, het is maar net waar je zin in hebt.

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?