Uitgesproken, timide, vriendelijk, nors, humoristisch, ingetogen; ze behoren me allemaal weleens toe

-

“Yasss Queen!” en ‘Fab Five’ Jonathan klikt z’n vingers terwijl hij een fabuleuze haarflip doet met sprankelend bruin haar dat tot over de schouders reikt. De nieuwe heren van de Queer Eye remake doen het goed; ieder heeft zijn eigen specialiteit met bijpassende persoonlijkheid en elk weet me uitstekend te vermaken en/of ontroeren. Of is het juist de formule van QE die het zo goed doet? 5 uiteenlopende, doch sterke, persoonlijkheden die elkaar perfect aanvullen.                                            

Toen ik ging studeren vormde ik al gauw een vriendinnengroep met 15 dames die allemaal zo hun voorkeuren hadden. Natuurlijk was iedereen aardig en gezellig, maar de persoonlijkheden liepen nog weleens uiteen. Daar nam ik m’n voordeel mee. De één bleek goed voor de diepzinnige gesprekken, de ander om muziek mee uit te wisselen, een volgende om een ommetje mee te maken en weer een ander hield van dezelfde feestjes. Alsof elke vriendin stond voor een Captain Planet ring: with the powers combined waren ze gezamenlijk de perfecte, allround vriendin.

En ik heb natuurlijk ook zo’n persoonlijkheidsring waar ik mee rondloop. Verlegen, denk ik? Maar als ik het voor mezelf even na ga, denk ik dat de meeste karaktertrekken weleens langskomen. Uitgesproken, timide, vriendelijk, nors, humoristisch, ingetogen; ze behoren me allemaal weleens toe. Wat zegt dat dan over de persoonlijkheid van anderen?                      

De Fab Five is ongelooflijk uitgesproken, maar zelfs Jonathan heeft op sommige dagen net wat minder sparkle dan andere, of juist wat meer. En dat is helemaal oké. We zullen allemaal wel een paar karakteristieken hebben waar we mee geassocieerd worden, maar laat dat niet de definitie zijn. We groeien en leren net zoals we fluctueren in onze behoeften en uitlatingen.

Zelfs ik, met mijn verlegen inslag, kan best brutaal uit de hoek komen wanneer ik daar zin in heb, of zelfs de stoute glitterschoenen aantrekken en me net zo fabulouswanen als Jonathan, het is maar net waar je zin in hebt.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish