UNIQLO en The TittyMag vieren vrouwelijk talent met expositie ter ere van International Women´s Day

5 maart, 2021, Amsterdam/Den Haag Internationale kleding retailer UNIQLO en het feministische kunstplatform The TittyMag kondigen vandaag hun samenwerking aan waarbij vrouwelijk talent centraal staat. Tijdens de samenwerking, die van start gaat op 8 maart tijdens International Women´s Day, krijgt lokaal talent uit Amsterdam en Den Haag de kans hun visie op het populaire UT (UNIQLO T-shirt) te geven. De kunstwerken zullen tentoongesteld worden in de winkeletalage van het filiaal aan de Kalverstraat en de Grote Marktstraat en wisselen op wekelijkse basis.

De Samenwerking

De samenwerking is een ode aan lokale vrouwelijke artiesten in Amsterdam en Den Haag, steden waarin de filialen van de Japanse retailer gevestigd zijn. Middels het feministische kunstplatform The TittyMag is aan hen gevraagd hun visie op UT te uiten. De uiteenlopende en dynamische resultaten zijn in lijn met de ontwerpen van UT, de UNIQLO T-shirt collectie die dient als canvas voor internationale kunstenaars en popcultuur. De expositie wisselt op wekelijkse basis en geeft tevens toegang tot exclusieve interviews tussen de artiesten via een QR code.

 

De Artiesten

Voor de expositie is een selectie gemaakt van lokaal aanstormend talent met uiteenlopende visies. Zo zal in de etalage van de winkel in Amsterdam het werk van Judith Pool en de zussen Ziarah en Tisja Janssen te zien zijn. De winkel in Den Haag zal een platform zijn voor de interpretatie van Wies van der Wal en Marina Heuvelman op het UNIQLO T-Shirt.

Marina Heuvelman

Marina Heuvelman studeerde in 2018 af van de KABK in Den Haag. Ze is actief als kunstenaar en exposeert door heel Nederland. Haar werk omvat verschillende media, zoals tekenen, beeldhouwen, schilderen, animaties, performance en fotografie. Spiritualiteit, semiotiek en gedragswetenschappen zijn thema’s welke een belangrijk rol spelen in haar werk. In haar werk uit ze haar verlangen om te ontsnappen in haar fantasie.

Judith Pool

Judith Pool is een 29-jarige schilder woonachtig in Haarlem. Haar werk wordt herkend aan dynamische, kleurrijke penseelstreken op doeken begeleid door dikke, contrasterende, soms kadrerende lijnen. Haar opvallende stukken zijn speels en puur, gebruikmakend van een helder en contrasterend kleurenpalet, elk canvas is expressief, gestructureerd en gelaagd. Ze haalt haar inspiratie uit verhalen die ze ziet, of denkt te zien wat haar werk fantasierijk maakt.

 

Wies van der Wal

Wies van der Wal is een 27-jarige illustrator uit Den Haag. Ze studeerde grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en Central Saint Martins in Londen. Ze haalt haar inspiratie uit alledaagse dingen om haar heen of het nu hoogwerkers zijn, scheerschuim of zoekbalken op websites. Dit resulteert in divers werk: er is altijd een nieuwe techniek om uit te proberen, maar fel kleurgebruik en grafische vormen zijn elementen die steeds weer terugkeren.

 Sisters Janssen

De twee zussen, Ziarah en Tisja Janssen, combineren hun passies en overtuigingen om te inspireren en te motiveren via expressieve kunst. Hun jonge, funky, dynamische en vrouwelijke stijl hebben ze te danken aan hun roots, afkomstig uit Curaçao en wonend in Amsterdam. Voor deze samenwerking hebben ze het T-Shirt gebruikt als canvas om hun innerlijke vurige vrouwelijkheid uit te drukken.

Planning van de expositie

8 maart – 14 maart

Marina Heuvelman in UNIQLO Grote Marktstraat in Den Haag

Judith Pool in UNIQLO Kalverstraat in Amsterdam

15 maart – 22 maart

Wies van der Wal in UNIQLO Grote Marktstraat in Den Haag

Sisters Janssen in UNIQLO Kalverstraat in Amsterdam

Wekelijks zullen exclusieve interviews over de artiesten te lezen zijn op onze website!

 

 

 

 

 

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?