UNIQLO en The TittyMag vieren vrouwelijk talent met expositie ter ere van International Women´s Day

-

5 maart, 2021, Amsterdam/Den Haag Internationale kleding retailer UNIQLO en het feministische kunstplatform The TittyMag kondigen vandaag hun samenwerking aan waarbij vrouwelijk talent centraal staat. Tijdens de samenwerking, die van start gaat op 8 maart tijdens International Women´s Day, krijgt lokaal talent uit Amsterdam en Den Haag de kans hun visie op het populaire UT (UNIQLO T-shirt) te geven. De kunstwerken zullen tentoongesteld worden in de winkeletalage van het filiaal aan de Kalverstraat en de Grote Marktstraat en wisselen op wekelijkse basis.

De Samenwerking

De samenwerking is een ode aan lokale vrouwelijke artiesten in Amsterdam en Den Haag, steden waarin de filialen van de Japanse retailer gevestigd zijn. Middels het feministische kunstplatform The TittyMag is aan hen gevraagd hun visie op UT te uiten. De uiteenlopende en dynamische resultaten zijn in lijn met de ontwerpen van UT, de UNIQLO T-shirt collectie die dient als canvas voor internationale kunstenaars en popcultuur. De expositie wisselt op wekelijkse basis en geeft tevens toegang tot exclusieve interviews tussen de artiesten via een QR code.

 

De Artiesten

Voor de expositie is een selectie gemaakt van lokaal aanstormend talent met uiteenlopende visies. Zo zal in de etalage van de winkel in Amsterdam het werk van Judith Pool en de zussen Ziarah en Tisja Janssen te zien zijn. De winkel in Den Haag zal een platform zijn voor de interpretatie van Wies van der Wal en Marina Heuvelman op het UNIQLO T-Shirt.

Marina Heuvelman

Marina Heuvelman studeerde in 2018 af van de KABK in Den Haag. Ze is actief als kunstenaar en exposeert door heel Nederland. Haar werk omvat verschillende media, zoals tekenen, beeldhouwen, schilderen, animaties, performance en fotografie. Spiritualiteit, semiotiek en gedragswetenschappen zijn thema’s welke een belangrijk rol spelen in haar werk. In haar werk uit ze haar verlangen om te ontsnappen in haar fantasie.

Judith Pool

Judith Pool is een 29-jarige schilder woonachtig in Haarlem. Haar werk wordt herkend aan dynamische, kleurrijke penseelstreken op doeken begeleid door dikke, contrasterende, soms kadrerende lijnen. Haar opvallende stukken zijn speels en puur, gebruikmakend van een helder en contrasterend kleurenpalet, elk canvas is expressief, gestructureerd en gelaagd. Ze haalt haar inspiratie uit verhalen die ze ziet, of denkt te zien wat haar werk fantasierijk maakt.

 

Wies van der Wal

Wies van der Wal is een 27-jarige illustrator uit Den Haag. Ze studeerde grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en Central Saint Martins in Londen. Ze haalt haar inspiratie uit alledaagse dingen om haar heen of het nu hoogwerkers zijn, scheerschuim of zoekbalken op websites. Dit resulteert in divers werk: er is altijd een nieuwe techniek om uit te proberen, maar fel kleurgebruik en grafische vormen zijn elementen die steeds weer terugkeren.

 Sisters Janssen

De twee zussen, Ziarah en Tisja Janssen, combineren hun passies en overtuigingen om te inspireren en te motiveren via expressieve kunst. Hun jonge, funky, dynamische en vrouwelijke stijl hebben ze te danken aan hun roots, afkomstig uit Curaçao en wonend in Amsterdam. Voor deze samenwerking hebben ze het T-Shirt gebruikt als canvas om hun innerlijke vurige vrouwelijkheid uit te drukken.

Planning van de expositie

8 maart – 14 maart

Marina Heuvelman in UNIQLO Grote Marktstraat in Den Haag

Judith Pool in UNIQLO Kalverstraat in Amsterdam

15 maart – 22 maart

Wies van der Wal in UNIQLO Grote Marktstraat in Den Haag

Sisters Janssen in UNIQLO Kalverstraat in Amsterdam

Wekelijks zullen exclusieve interviews over de artiesten te lezen zijn op onze website!

 

 

 

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish