Upcoming Females: Wie is Princess Nokia?

-

Opzoek naar nieuwe te gekke vrouwelijke artiesten? Of gewoon opzoek naar coole muziek? Zoek niet verder!  In onze nieuwe reeks, Upcoming Females, lichten we opkomende vrouwelijke artiesten uit. Ook voegen we wat nummers van deze artiest toe aan onze TittyMag Playlist op Spotify. Houd deze dus goed in de gaten! Deze week vertellen we jou alles over Princess Nokia. Wie is zij? Wat voor muziek maakt ze? Let’s find out!

Destiny Nicole Frasqueri, oftewel Princess Nokia, is een biseksuele rapper uit New York. Een makkelijk leven heeft ze zeker niet gehad. Op tweejarige leeftijd verloor ze haar moeder aan AIDS. Ze heeft zeven jaar in een pleeggezin gewoond. Haar pleegmoeder mishandelde haar en daarom ging ze vanaf haar zestiende bij haar oma wonen.

Op haar zestiende begon er een creatieve stroom door haar heen te lopen. Ze begon met het schrijven van rijmpjes en poëzie. In 2010 kwam haar eerste nummer; ‘Destiny’ uit. Ze bracht dit nummer uit onder de artiestennaam ‘Wavy Spice’. Hierna ging haar tweede single ‘Bitch I’m Posh’ viraal en werd ze steeds bekender. Ze bleef singles uitbrengen en veranderde haar naam naar Princess Nokia. Op 8 september 2017 kwam haar eerste studioalbum ‘1992’ uit.

Princess Nokia staat niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar feminisme. Ze is een open intersectioneel feminist. In haar muziek kan je feminisme terug horen, maar ook in haar dagelijks leven is ze er mee bezig. Hete soep in het gezicht van een racistische man gooien was haar niet te gek. Een ander voorbeeld is dat ze tijdens een show een drankje in het gezicht van een jongen die; “Show your tits!” gooide. Achteraf bleek Nokia het verkeerd verstaan te hebben.

Een pittige tante dus. En dat hoor je ook zeker terug in haar muziek. Wil je meer weten of horen van Princess Nokia? Check haar dan op Spotify en volg haar zeker op Instagram! En als je toevallig op zoek bent naar meer muziek van toffe vrouwelijke artiesten, check dan The TittyMag op Spotify!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish