Upcoming Females: Wie is Joya Mooi?

-

Op zoek naar nieuwe, te gekke vrouwelijke artiesten? Of gewoon toe  aan nieuwe muziek? Stop looking! In onze deze reeks, Upcoming Females, lichten we opkomende vrouwelijke artiesten uit. Ook voegen we wat nummers van deze artiest toe aan onze TittyMag Playlist op Spotify. Houd deze dus goed in de gaten! Deze keer blijven we dichtbij ons kleine landje. We vertellen je alles over Joya Mooi. Wie ze is en waarom is Joya Mooi muziek gaan maken? Je leest het hier!

Joya Mooi is een Nederlandse zangeres met Zuid-Afrikaanse Roots. Ze is niet bang om verschillende genres te mixen. Ze voegt moderne jazz, hiphop en R&B samen in geweldige Engelstalige nummers. Ze heeft de vooropleiding van ArtEZ Conservatorium afgerond in Arnhem. Eigenlijk wilde ze hierna meer muziek maken. Dat is gelukkig niet gelukt!

Het was beeldend kunstenaar en hiphop-liefhebber, Brian Elstak, die haar overtuigde toch de studio in de gaan.
Waardoor ze in 2010 haar eerste album ‘Hard Melk’ heeft uitgebracht. Deze plaat had veel invloeden van hiphop. Joya vertelt in een interview met het Parool dat ze erg vrij te werk ging aan dit album. Daarna kwam in 2013 het album ‘Crystal Growth’ uit en in 2017, ‘The Waiting Room’. September van dit jaar is haar nieuwste album, ‘The Ease of Others’ uitgekomen.

Het laatste album staat helemaal in het teken van de broer van Joya. Die Joya vijf jaar geleden is verloren aan de hersenafwijking Moyamoya. Tijdens de periode dat haar broer in het ziekenhuis verbleef, besloot ze om alles op te schrijven. Van een gesprek met de artsen tot gesprekken met Joya’s zus. Dit heeft ze allemaal verwerkt in ‘The Waiting Room’.

Zodra ik ‘The Waiting Room’ opzette, werd ik verrast. Ik verwachte een rustig, misschien zelfs een verdrietig album. Tegendeel, ik hoorde up beat liedjes met filosofische teksten. Het nummer, ‘Can I Be Real Honest’ bleef mij het meeste bij. Een bijna boos nummer zou ik het noemen. Toch met een hele mooie, eerlijke betekenis.

Benieuwd geworden naar het emotionele, toch vrolijke album van Joya? Of al haar andere muziek? Kijk dan hier voor haar Spotify. Opzoek naar nog meer muziek van powervrouwen? Volg dan The TittyMag op Spotify!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish