Upcoming Females: Wie zijn Belle and The Beats?

-

Op zoek naar nieuwe, te gekke vrxuwelijke artiesten? Of gewoon toe aan nieuwe muziek? Stop looking! In deze reeks, Upcoming Females, lichten we opkomende vrxuwelijke artiesten uit. Deze week nemen we een uitstapje naar Pop Noir. We vertellen je alles over Belle and The Beats. Wie is zij en hoe is haar zangcarrière begonnen? Je leest het hier!

Isabel Zoeteweij, beter bekend als Belle, is de frontvrouw van de band Belle and The Beats. Van pop noir tot oriëntale invloeden, de band mixt het samen tot prachtige Engelstalige nummers.

Belle was nog maar vijf toen ze haar grote liefde voor muziek ontdekte door een cd van violiste Vanessa Mae. De viool is ook het eerste instrument dat ze kon bespelen. Hierna leerde ze de piano en toen, via de vereniging Musical-Vrienden, kwam ze in aanraking met zang. Later ging Belle naar het Complete Vocal Institute in Kopenhagen om haar zangtalent verder te ontwikkelen. Hier schreef ze ook haar eerste eigen nummer.

In 2018 kwam de eerste single van Belle and The Beats uit; ‘Soldier of the Night’. Een jaar daarvoor was dit prachtige nummer al te horen in de Nederlandse soapserie ‘De Spa’. Samen met het andere geweldige nummer ‘Deeper’, kregen ze veel landelijke aandacht.

Nu keren ze terug met een nieuwe single: Habibi. Habibi is de eerste single van het nieuwe album Qetesh. De Amsterdamse regisseur en fotografe Amanda Elise K, heeft het autobiografische verhaal vertaalt naar een prachtige videoclip, die op 7 maart in première gaat in de Melkweg-cinema tijdens de Bad Feminist Talks. De single zelf komt op 13 maart uit.

Op Habibi komen de mysterieuze vocalen van Belle samen met de Franstalige rap van (voormalig) Kyteman-rapper, Reazun. De band combineert elektronische geluiden, oriëntaalse invloeden en donkere teksten. Ook hoor je de invloeden van Lana del Rey, Portishead en Leonard Cohen terug in de nieuwe single. Zo ontstaat een geheel eigen pop-noir met een Oosterse invloeden: mysterieus, donker en sensueel met een feministische ondertoon.

De muziek van Belle and The Beats is erg gevarieerd. Dit hoor je ook goed terug op de geweldige EP, ‘Lose Your Feathers’. ‘You and I’ is mijn favoriete nummer van de band. Zodra ik deze opzet voel ik de liefde die Belle beschrijft in het liedje. ‘And no one can harm us, for now it is you and I’. Het voelt veilig, alsof ik in de meest dramatische, maar ook romantische videoclip ooit ben beland met de liefde van mijn leven.

Kan je niet wachten tot de nieuwe single van Belle and The Beats uitkomt? Kom dan zeker langs bij de Bad Feminist Talks op 7 maart, in de Melkweg. Hier vind je alle muziek van de band!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish