Upcoming Females: Wie zijn Belle and The Beats?

Op zoek naar nieuwe, te gekke vrxuwelijke artiesten? Of gewoon toe aan nieuwe muziek? Stop looking! In deze reeks, Upcoming Females, lichten we opkomende vrxuwelijke artiesten uit. Deze week nemen we een uitstapje naar Pop Noir. We vertellen je alles over Belle and The Beats. Wie is zij en hoe is haar zangcarrière begonnen? Je leest het hier!

Isabel Zoeteweij, beter bekend als Belle, is de frontvrouw van de band Belle and The Beats. Van pop noir tot oriëntale invloeden, de band mixt het samen tot prachtige Engelstalige nummers.

Belle was nog maar vijf toen ze haar grote liefde voor muziek ontdekte door een cd van violiste Vanessa Mae. De viool is ook het eerste instrument dat ze kon bespelen. Hierna leerde ze de piano en toen, via de vereniging Musical-Vrienden, kwam ze in aanraking met zang. Later ging Belle naar het Complete Vocal Institute in Kopenhagen om haar zangtalent verder te ontwikkelen. Hier schreef ze ook haar eerste eigen nummer.

In 2018 kwam de eerste single van Belle and The Beats uit; ‘Soldier of the Night’. Een jaar daarvoor was dit prachtige nummer al te horen in de Nederlandse soapserie ‘De Spa’. Samen met het andere geweldige nummer ‘Deeper’, kregen ze veel landelijke aandacht.

Nu keren ze terug met een nieuwe single: Habibi. Habibi is de eerste single van het nieuwe album Qetesh. De Amsterdamse regisseur en fotografe Amanda Elise K, heeft het autobiografische verhaal vertaalt naar een prachtige videoclip, die op 7 maart in première gaat in de Melkweg-cinema tijdens de Bad Feminist Talks. De single zelf komt op 13 maart uit.

Op Habibi komen de mysterieuze vocalen van Belle samen met de Franstalige rap van (voormalig) Kyteman-rapper, Reazun. De band combineert elektronische geluiden, oriëntaalse invloeden en donkere teksten. Ook hoor je de invloeden van Lana del Rey, Portishead en Leonard Cohen terug in de nieuwe single. Zo ontstaat een geheel eigen pop-noir met een Oosterse invloeden: mysterieus, donker en sensueel met een feministische ondertoon.

De muziek van Belle and The Beats is erg gevarieerd. Dit hoor je ook goed terug op de geweldige EP, ‘Lose Your Feathers’. ‘You and I’ is mijn favoriete nummer van de band. Zodra ik deze opzet voel ik de liefde die Belle beschrijft in het liedje. ‘And no one can harm us, for now it is you and I’. Het voelt veilig, alsof ik in de meest dramatische, maar ook romantische videoclip ooit ben beland met de liefde van mijn leven.

Kan je niet wachten tot de nieuwe single van Belle and The Beats uitkomt? Kom dan zeker langs bij de Bad Feminist Talks op 7 maart, in de Melkweg. Hier vind je alle muziek van de band!

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?