Upcoming Females: Wie zijn LIONSTORM?

-

Op zoek naar nieuwe, te gekke vrouwelijke artiesten? Of gewoon toe aan nieuwe muziek? Stop looking! In deze reeks, Upcoming Females, lichten we opkomende vrxuwelijke artiesten uit. Deze week vertellen we je alles over het eerste queer rap-duo van Nederland: LIONSTORM. Wie zijn zij en wat voor muziek maken ze? Je leest het hier!

LIONSTORM in Tokyo

Skerrie Sterrie en Vuige Muis vormen samen het eerste lesbische rap-duo van Nederland: LIONSTORM. Ze misten beide een queer rolmodel in de Nederlandse hiphop scene. Hierdoor besloten ze om zelf een rolmodel te worden! Naast dat ze muzikale partners zijn, zijn ze al bijna vier jaar heel erg verliefd op elkaar, net als hun twee homoseksuele parkietjes die de hele dag aan het zoenen zijn.

Op 5 juli 2019 kwam hun eerste nummer, ‘No H8ro’ uit. Zoals de titel al verklapt gaat het nummer vooral over het feit dat Vuige Muis en Skerrie Sterrie niet hetero zijn. Met de clip van het nummer willen ze laten zien wie ze zijn en duidelijk zijn over hun geaardheid. Ze zijn net zo direct over hun seksualiteit als dat veel mannelijke rappers duidelijk zijn over het feit dat ze seks hebben met vrouwen, vertelt Skerrie Sterrie aan Vice . Als ik ‘No H8tro’ aanzet hoor ik een catchy beat met een directe tekst, waar misschien niet iedereen van houdt, maar wat ik juist waardeer. Je ziet meteen wie ze zijn en wat ze te vertellen hebben!

In oktober van dit jaar brachten ze nog een te gek nummer uit: ‘Emo Track’. Dit lied laat een hele andere kant van LIONSTORM zien. Liefelijk en kwetsbaar zou ik het noemen. Het gaat over hoe makkelijk liefde kan verdwijnen en de angst om iemand kwijt te raken. Zodra ik ‘Emo Track’ aanzet kan ik mezelf vinden in de tekst. “Soms wordt gelukkig zijn mij eventjes te veel”. Dat herken ik wel, zowel in het dagelijks leven als in de liefde. Alles wat LIONSTORM maakt doen ze voor zichzelf. Ze halen inspiratie uit hun eigen tienerjaren. Ze maken alles op de manier hoe ze dat vroeger hadden willen zien en hoe ze het nog steeds willen zien.

Tijdens de lancering van het manifest van onze Cathelijne Blok en Chicks on a Mission Tokyo, is LIONSTORM mee geweest naar Japan en gaven ze een mini tour! Tijdens deze tour lag de focus voornamelijk op het empoweren van vrouwen en op de representatie van queer personen. Ook hebben ze een videoclip opgenomen. Voor dit liedje zijn ze samen met een oldskool nederhop producer de studio in gedoken. Het resultaat komt binnenkort, dus houd ze goed in de gaten!

Klik hier voor de Instagram van LIONSTORM en houd ze ook in de gaten op Spotify! Als je ze live in actie wil zien, dan kan dat! In januari staan ze op Noorderslag (wat erg bijzonder is voor een duo dat nog maar twee nummers heeft uitgebracht).

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish