Vijf tips voor een Museumnacht met een vleugje feminisme

-

Heb je altijd al een vulva willen kleien? Of vraag je je af hoe het zou zijn om te bevallen? Dan ben je op de juiste plek bij Museumnacht 2019. Ook dit jaar openen verschillende culturele instellingen in Amsterdam ’s nachts hun deuren. Geniet onder andere van muziek, workshops en speciale rondleidingen in je favoriete musea. Wij geven je vijf tips voor een succesvolle avond met een vleugje feminisme!

  1. Klitje kleien in NEMO: Het Science Museum verzorgt een avond in het thema van ‘Pleasure & Pain’. Klei een vulva, verbreed je kennis over vibrators en schuif aan bij een talk over de orgasmekloof. En als je durft, breng een bezoekje aan de bevallingssimulator, om te ervaren hoe het is om weeën te hebben.
  2. Test je kennis in Atria’s vrouwenkamer: Hoeveel weet jij over het vrouwenkiesrecht in Nederland? Check het hier! En geniet daarnaast van een animatiefilm over behoeftes in bed, een crash course vrouwengeschiedenis en een talk met Daan Borrel, over hoe je als vrouw je eigen lijf beter kunt leren kennen.
  3. Creëer je eigen meesterwerk in het Rijksmuseum: Dit jaar staan de vrouwen in het Rijks centraal. Dwaal rond door de tachtig zalen, kies je favoriete schilderij van een inspirerende vrouw uit en geef er jouw eigen draai aan. Voor één avond ben jij de kunstenaar.
  4. Queer stories in De Appel: Luister naar verhalen van transgender activisten Beyong Veldkamp en Alejandra Ortiz. Wie is hun inspiratie? En hoe verloopt hun strijd voor gelijke rechten? Ze vertellen erover en laten bijpassende muziek horen.
  5. Pump up your gender in het Tropenmuseum: Het is hier de komende maanden all about gender. In het kader van de expo ‘What a Genderful World’, kun je genieten van gesprekken over gender, identiteit en stereotypen; en spoken word van Kevin Groen over de ‘ideale man’.

Er is dus meer dan genoeg te doen op twee november in Amsterdam. Maar als je nog meer tips wil, kun je hier de route van onze eigen Cathelijne Blok bekijken. Have fun!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish