Vijf tips voor een Museumnacht met een vleugje feminisme

Heb je altijd al een vulva willen kleien? Of vraag je je af hoe het zou zijn om te bevallen? Dan ben je op de juiste plek bij Museumnacht 2019. Ook dit jaar openen verschillende culturele instellingen in Amsterdam ’s nachts hun deuren. Geniet onder andere van muziek, workshops en speciale rondleidingen in je favoriete musea. Wij geven je vijf tips voor een succesvolle avond met een vleugje feminisme!

  1. Klitje kleien in NEMO: Het Science Museum verzorgt een avond in het thema van ‘Pleasure & Pain’. Klei een vulva, verbreed je kennis over vibrators en schuif aan bij een talk over de orgasmekloof. En als je durft, breng een bezoekje aan de bevallingssimulator, om te ervaren hoe het is om weeën te hebben.
  2. Test je kennis in Atria’s vrouwenkamer: Hoeveel weet jij over het vrouwenkiesrecht in Nederland? Check het hier! En geniet daarnaast van een animatiefilm over behoeftes in bed, een crash course vrouwengeschiedenis en een talk met Daan Borrel, over hoe je als vrouw je eigen lijf beter kunt leren kennen.
  3. Creëer je eigen meesterwerk in het Rijksmuseum: Dit jaar staan de vrouwen in het Rijks centraal. Dwaal rond door de tachtig zalen, kies je favoriete schilderij van een inspirerende vrouw uit en geef er jouw eigen draai aan. Voor één avond ben jij de kunstenaar.
  4. Queer stories in De Appel: Luister naar verhalen van transgender activisten Beyong Veldkamp en Alejandra Ortiz. Wie is hun inspiratie? En hoe verloopt hun strijd voor gelijke rechten? Ze vertellen erover en laten bijpassende muziek horen.
  5. Pump up your gender in het Tropenmuseum: Het is hier de komende maanden all about gender. In het kader van de expo ‘What a Genderful World’, kun je genieten van gesprekken over gender, identiteit en stereotypen; en spoken word van Kevin Groen over de ‘ideale man’.

Er is dus meer dan genoeg te doen op twee november in Amsterdam. Maar als je nog meer tips wil, kun je hier de route van onze eigen Cathelijne Blok bekijken. Have fun!

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?