De Open Air stage in de drie kleuren van Palet

Hoe inclusief is de kunstwereld nu? En wat moet nu eens ècht veranderen? Wij gaan erover in gesprek met de mensen die hier middenin zitten: van kunstenaars, directeuren, artiesten, conservatoren tot galeriehouders. Deze week: de geweldige DJ,  producer en mede- oprichter van Palet Amsterdam, BELLA.

Én 4 juni host zij samen met haar community van het hotte creatieve platform Palet de, jawel!, Open Air stage op Amsterdam Open Air!

 

TTM: Hi Bella! Jij staat komende zondag op de Open Air stage van festival Amsterdam Open Air… ten eerste wat fantastisch!! En hoe voelt dat?

B: Ja vet he, toen Open Air ons vroeg voor de Open Air stage kon ik het gewoon bijna niet geloven! Ik vind het super tof dat ze ons als Palet hebben gevraagd, onze samenwerking past perfect bij de nieuwe sound van Amsterdam Open Air en zorgt voor lekker veel diversiteit. Voor ieder wat wils!

 

TTM: Wat kunnen we verwachten van Palet op de Open Air stage op de zondag?

B:  Een dynamische middag met verschillende genres muziek in de kleuren rood, geel en blauw. Zo hebben we Marlon Hoffstadt aka dj daddy trance uitgenodigd om de stage af te sluiten in het rood. Je kan hem ook kennen van de edit Day ’n Night van Kid Cudi. Eerder draaide hij zijn hoog tempo trance set met ons in de Lofi, toen ging het dak er af! Op Blauw hebben we sor, persoonlijk vind ik hem een van de tofste hiphop rappers en producers van het moment. Op geel is er philou Louzolo, hij combineert afro tech met amapiano en house. Ook hij is zeker een act die je niet wil missen! Anderen grote namen en artiesten die langs zullen komen op onze stage zijn Goldband, Elias Mazian en Marlon Hoffstadt. Naast deze vette acts zal er ook live kunst gemaakt worden en zijn er dansperformances onder leiding van Lucinda Wessels.

 

TTM: En naar welke act kijk jij het meeste uit?

B: zonder twijfel DJ EZ, hij is echt een genius in het mixen van hiphop en house!

 

TTM: Jij bent samen met jouw vrienden Tijn, Boris en Kalle, ooit Palet begonnen, hoe is dat ontstaan?

B: Palet is een creatief community/platform waar kunstvormen als muziek, kunst en mode allemaal samenkomen. We geven verschillende muziek- en kunstvormen hier een podium, aan de hand van de primaire kleuren rood, geel en blauw. Het is eigenlijk ontstaan omdat wij het gat probeerden op te vullen waar we zelf tegen aan liepen in het nachtleven van de stad Amsterdam. We gingen vaak uit in club Claire en op den duur mochten we daar zelf onze eigen avonden gaan hosten. Toen de Claire dicht ging dachten we ‘hoe grappig zou het zijn als we deze avonden in de Paradiso zouden organiseren’. Dit begon als een grapje, maar wie had gedacht dat we inmiddels al 7 uitverkochte edities in Paradiso verder zouden zijn… Tegenwoordig geven we ook onze eigen feestjes op plekken als Lofi en de shelter.

 

TTM: Vertel eens, hoe zagen die heerlijke avonden er uit?

B: Palet staat voor drie kleuren, Rood (trance/house), Geel (disco/wereld) en Blauw (urban).

De insteek van palet is om muziek, kunst en mode samen te brengen. Op deze avonden is er live muziek en kan iedereen zijn creatieve ei kwijt op zijn eigen manier. Of je nou wil dansen, zingen, schilderen of fotograferen, alles kan! Onze insteek is om evenementen te organiseren waar iedereen echt pzichzelf kan zijn.

 

TTM: En wat betekent kunst voor jou zelf eigenlijk?

B: Ik zie kunst als een uitlaatklep, waarbij iedereen kunst op zijn eigen manier kan maken en interpreteren. Voor mij is kunst vooral het maken, luisteren en produceren van muziek en mijn eigen interpretatie hiervan. Maar voor mijn vriendin is dit bijvoorbeeld juist schilderen. Iedereen heeft zijn eigen manier van kunst maken en interpreteren, dit proberen we bij Palet ook zo veel mogelijk juist te stimuleren.

 

TTM: Hoe ben je zelf dan eigenlijk begonnen met muziek maken?

B: Mijn ouders hebben een muziekcafé in Amsterdam, Kapitein Zeppos, hier is muziek met de paplepel ingegoten. Ik begon als kind al met nummers spelen op vinyl platen. Vanaf mijn 15e begon ik ook met producen. Eerst was ik vooral bezig met hiphop maar al snel vond ik mijn passie voor trance/house. Toen ik erachter kwam dat leren niet helemaal mijn ding was, ben ik 100% voor de muziek gegaan.

 

TTM: En gelukkig voor ons is muziek wel jouw ding he!

B: Haha, ja, het gaat goed. Maar soms kan ik echt nog niet geloven dat zulke grote events als Amsterdam Open Air mij boeken!Dit gevoel heb ik ook met shows in het buitenland. Gelukkig gaat mijn vriendin altijd mee naar shows. Ik weet niet of ik het zonder haar en mijn vrienden zou volhouden in dit wereldje!

 

TTM: Vind je de muziekwereld op dit moment inclusief genoeg?

B: Ik heb persoonlijk nooit echt last gehad van het feit dat ik een vrouw ben. Maar het viel natuurlijk wel op als ik weer de enige vrouw in de hele line-up was. Zeker toen ik begon in 2014, waren er bijna geen bekende vrouwelijke DJ’s. Al mijn idolen waren toen mannen. Dit was echt een andere tijd. Nu is dat wel anders met internationaal bekende vrouwelijke house Dj’s als Peggy Gou en Honey Dijon, die nu de grootste en meest gewilde artiesten van het moment zijn.

Tegenwoordig wordt er ook veel meer rekening gehouden met vrouwen en is het veel eerlijker verdeeld. Met Palet zorgen we er bijvoorbeeld ook altijd voor dat de line-up 50/50 is. En dit zie ik gelukkig steeds meer gebeuren.

 

TTM: Dan nog een laatste vraagje over Amsterdam Open Air.. Met welk nummer ga jij sowieso openen of afsluiten?

B: Haha, dat is een verrassing, meemaken dus!

 

Wil je meer weten over Bella? Volg haar op instagram.

 

Maar kom vooral lekker dansen tijdens haar takeover van de Main Stage x Palet op zondag 4 juni bij Amsterdam Open Air!

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?