Want wanneer ik het het meest nodig heb, laat het me in de steek

Tijd, wat is dat eigenlijk? Het is wat de klok aangeeft, de stand van de zon, totdat Einstein het meetbaar maakte door middel van klokken en iets waar we al vanaf het begin van mensheid mee bezig zijn. Tijd is waar we ons allemaal zó streng aanhouden dat je er bijna bang van wordt.

“Op tijd komen op je eerste werkdag. Want er is niets ergers dan te laat komen!” Maar waarom? Ik vraag me altijd af hoe de wereld zou zijn als de tijd niet zo belangrijk zou zijn. Nu loop ik sneller naar het busstation om bijtijds op stage te komen. Ik fiets harder om de trein eerder te halen zodat ik mijn vriend langer kan zien. Ik haast me naar de tram om sneller bij mijn vrienden te zijn. En ik ga vroeg naar bed om de volgende ochtend uitgerust wakker te worden.

Waarom doe ik dit allemaal? Omdat ik het belangrijk vind om op tijd te zijn, want ik haat te laat komen. Ik wil graag genoeg tijd met mijn vrienden en familie door brengen, want voor je het weet is het te laat. Maar ik kan niet altijd vroeg zijn, of mijn tijd perfect verdelen. Soms heeft elke tram, bus of trein vertraging en soms moet ik nog een uur wachten omdat ik veel te vroeg ben. Ik heb het idee dat de tijd mij soms haat. Want wanneer ik het het meest nodig heb, laat het me in de steek.

Als het helemaal niet zo belangrijk zou zijn, als wij niet zo streng volgens onze klokken zouden leven, denk ik dat de wereld veel rustiger zou zijn. Geen deadlines, geen belangrijke afspraken. “Het komt allemaal wel, we hebben alle tijd.” zou geen uitspraak meer zijn, maar een feit.

Voor nu houd ik me nog streng aan de tijd. Ik check elke seconde of de trein er al aankomt en het liefst plan ik alles al in tot en met volgend jaar. Misschien maak ik het voor mezelf te ingewikkeld en valt het allemaal wel mee. Aan de ene kant geeft tijd mij rust, maar aan de andere kant wakkert het een storm aan in mijn hoofd.

Gerelateerd

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

Scroll #10: Wie is AiRich?

De dagen zijn niet alleen bedoeld voor urenlang scrollen op Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis kunstzinnig scrollen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze week staat een kunstenaar centraal die een eigen, futuristische toekomst creëert door het combineren van fotografie en beeldende kunst,

Lees meer »

“De mens is lastig te begrijpen.” 

Vrouw zijn, de beste pastrami tot spiritualiteit. Onze Tittymag oprichter Cathelijne Blok sprak hierover voor NRC met de wereldberoemde performancekunstenaar Marina Abramović. Lees hieronder meer: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/marina-abramovic-ik-geef-mijn-publiek-alle-liefde-die-het-wil-a4193224

Lees meer »

Scroll # 9: Wie is Sarah Lucas?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosisscrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die bekend staat om haar humorvolle en ongebruikte benadering van thema’s als gender, seksualiteit en het menselijk lichaam: Sarah Lucas (1962- ). Sarah Lucas wordt gezien als

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?