We staan linksvoor

Terwijl ik dit schrijf sta ik in de virtuele rij voor een kaartverkoop, voor het eerstvolgende festival waar ik heen kan. Ik barst bijna in een duizend kleine stukjes van opwinding. Anderhalf jaar hebben duizenden mensen van dit moment gedroomd. Terwijl ik aan het fantaseren ben over de outfit die ik ga dragen, hoor ik het vage gedreun al in mijn hoofd.

Ik heb zo verlangd naar het genieten van de muziek, het dansen en het mooie weer, samen met vrienden en onbekenden. Het gevoel dat je hebt als je in de rij staat te wachten tot je naar binnen mag. De vrolijke sfeer waarin iedereen zich bevindt. Die geur van de foodtruck in het midden van het terrein. Het geluid van twee optredens door elkaar. De appjes van je vrienden die allemaal zeggen: “We staan linksvoor”. Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat ik eigenlijk echt niet meer wachten. Mijn knaldrang, zoals zangeres MEROL dat mooi benoemde, is op zijn maximum. Mijn outfits heb ik vorig jaar al uitgezocht. Die jurk en dat toffe neongele tasje liggen allang klaar. Nu de kaartjes nog.

De kaartverkoop vind ik altijd het meest stressvolle moment van een evenement. Ik wil gewoon die kaartjes – en als er dan iets vastloopt, voelt dat echt als een mislukking. Ik heb ondertussen mijn scherm al vier keer gerefresht, maar de melding ‘bad gateway’ blijft helaas staan. Gelukkig staan een aantal vrienden van mij ook in de rij, dus dit moet wel lukken.

Even weer helemaal uit mijn dak gaan, is iets dat ik heel erg nodig heb – en ik denk dat veel mensen dit gevoel met mij delen. Tijdens een festival lijkt het alsof ik in de huid van iemand anders kruip en ik al mijn zorgen vergeet, terwijl ik sta mee te schreeuwen met mijn favoriete artiest. Daarom ben ik zó blij dat het festivalseizoen van 2021 toch nog door kan gaan. Eindelijk kunnen we de warme zomerdagen weer wegdansen samen met vrienden. Ik ga mijn zogenaamde batterij weer helemaal opladen deze zomer. Dus: tot snel bij het podium linksvoor, want de tickets heb ik binnen.

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?