We staan linksvoor

-

Terwijl ik dit schrijf sta ik in de virtuele rij voor een kaartverkoop, voor het eerstvolgende festival waar ik heen kan. Ik barst bijna in een duizend kleine stukjes van opwinding. Anderhalf jaar hebben duizenden mensen van dit moment gedroomd. Terwijl ik aan het fantaseren ben over de outfit die ik ga dragen, hoor ik het vage gedreun al in mijn hoofd.

Ik heb zo verlangd naar het genieten van de muziek, het dansen en het mooie weer, samen met vrienden en onbekenden. Het gevoel dat je hebt als je in de rij staat te wachten tot je naar binnen mag. De vrolijke sfeer waarin iedereen zich bevindt. Die geur van de foodtruck in het midden van het terrein. Het geluid van twee optredens door elkaar. De appjes van je vrienden die allemaal zeggen: “We staan linksvoor”. Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat ik eigenlijk echt niet meer wachten. Mijn knaldrang, zoals zangeres MEROL dat mooi benoemde, is op zijn maximum. Mijn outfits heb ik vorig jaar al uitgezocht. Die jurk en dat toffe neongele tasje liggen allang klaar. Nu de kaartjes nog.

De kaartverkoop vind ik altijd het meest stressvolle moment van een evenement. Ik wil gewoon die kaartjes – en als er dan iets vastloopt, voelt dat echt als een mislukking. Ik heb ondertussen mijn scherm al vier keer gerefresht, maar de melding ‘bad gateway’ blijft helaas staan. Gelukkig staan een aantal vrienden van mij ook in de rij, dus dit moet wel lukken.

Even weer helemaal uit mijn dak gaan, is iets dat ik heel erg nodig heb – en ik denk dat veel mensen dit gevoel met mij delen. Tijdens een festival lijkt het alsof ik in de huid van iemand anders kruip en ik al mijn zorgen vergeet, terwijl ik sta mee te schreeuwen met mijn favoriete artiest. Daarom ben ik zó blij dat het festivalseizoen van 2021 toch nog door kan gaan. Eindelijk kunnen we de warme zomerdagen weer wegdansen samen met vrienden. Ik ga mijn zogenaamde batterij weer helemaal opladen deze zomer. Dus: tot snel bij het podium linksvoor, want de tickets heb ik binnen.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish