We staan linksvoor

Terwijl ik dit schrijf sta ik in de virtuele rij voor een kaartverkoop, voor het eerstvolgende festival waar ik heen kan. Ik barst bijna in een duizend kleine stukjes van opwinding. Anderhalf jaar hebben duizenden mensen van dit moment gedroomd. Terwijl ik aan het fantaseren ben over de outfit die ik ga dragen, hoor ik het vage gedreun al in mijn hoofd.

Ik heb zo verlangd naar het genieten van de muziek, het dansen en het mooie weer, samen met vrienden en onbekenden. Het gevoel dat je hebt als je in de rij staat te wachten tot je naar binnen mag. De vrolijke sfeer waarin iedereen zich bevindt. Die geur van de foodtruck in het midden van het terrein. Het geluid van twee optredens door elkaar. De appjes van je vrienden die allemaal zeggen: “We staan linksvoor”. Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat ik eigenlijk echt niet meer wachten. Mijn knaldrang, zoals zangeres MEROL dat mooi benoemde, is op zijn maximum. Mijn outfits heb ik vorig jaar al uitgezocht. Die jurk en dat toffe neongele tasje liggen allang klaar. Nu de kaartjes nog.

De kaartverkoop vind ik altijd het meest stressvolle moment van een evenement. Ik wil gewoon die kaartjes – en als er dan iets vastloopt, voelt dat echt als een mislukking. Ik heb ondertussen mijn scherm al vier keer gerefresht, maar de melding ‘bad gateway’ blijft helaas staan. Gelukkig staan een aantal vrienden van mij ook in de rij, dus dit moet wel lukken.

Even weer helemaal uit mijn dak gaan, is iets dat ik heel erg nodig heb – en ik denk dat veel mensen dit gevoel met mij delen. Tijdens een festival lijkt het alsof ik in de huid van iemand anders kruip en ik al mijn zorgen vergeet, terwijl ik sta mee te schreeuwen met mijn favoriete artiest. Daarom ben ik zó blij dat het festivalseizoen van 2021 toch nog door kan gaan. Eindelijk kunnen we de warme zomerdagen weer wegdansen samen met vrienden. Ik ga mijn zogenaamde batterij weer helemaal opladen deze zomer. Dus: tot snel bij het podium linksvoor, want de tickets heb ik binnen.

Gerelateerd

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?