We zijn een bolletje zwevend in een eindeloosheid die we niet kunnen bevatten

Ik zou graag willen dat alle mensen op de wereld voor een jaar ergens anders gingen wonen. En niet van Bodegraven naar Alphen aan de Rijn, maar meer van Dallas naar Kopenhagen en van Moskou naar Sydney. Van Schimmelkutteveen naar Damascus en dan nog een keertje vragen of het nou echt zo’n goed idee is als we hier in Nederland lekker iedereen gaan terug sturen naar ‘z’n eigen land’.

Als je naar onze aardbol kijkt, dan is dat eigenlijk zo iets raars. ‘Je eigen land’. We zijn een bolletje zwevend in een eindeloosheid die we niet kunnen bevatten. We denken dat we bijzonder zijn, de enige, de slimste in de wijde omgeving. Maar ondertussen helpen we onze leefomgeving keihard naar de klote, want global warming is a hoax.

Ik zou zo graag iedereen de aarde een rondje langs de continenten laten maken. Zodat het langzaam inzinkt dat we allemaal helemaal niet zo anders zijn. Dat we allemaal hetzelfde willen. Een fijn huis met een warm bed, een inkomen zodat we ons zelf en onze dierbaren kunnen voeden en kleden, fijne vrienden om ons heen waarmee we schaterlachen om domme grappen.

Maar dat kun je je pas beseffen als je het even niet hebt. Als je uitstap op een andere plek op deze wereld, waar je nog even niemand kent. Niet weet waar je hoofd die nacht zal rusten. En weet je, al die dingen die zo belangrijk leken, zoals hoe mooi je huis is, hoe succesvol je vrienden zijn, of je eten wel paleo is, maakt ineens geen reet meer uit.

We moeten allemaal de wereld zien, want alleen dan snappen we onze plaats.

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?