Women’s March 2019: ‘Juist zo’n dag als vandaag zet dit soort belangrijke thema’s op de kaart’

-

Het was afgelopen weekend een weekend om op te komen voor onze idealen, doelen en gelijke rechten We liepen vol passie en trots mee tijdens de Women’s March in Amsterdam samen met duizenden betogers! Het was een dag vol geweldige energie, veel emoties, mooie woorden, creatieve borden en krachtige yells. We vroegen aan een paar mede- demonstranten waarom zij meeliepen!

 

Milou &Daan

TheTittyMag: Waarom loop je mee?
Milou: Nou, omdat we willen laten zien dat we het niet meer pikken dat het er zo aantoe gaat in de wereld en dat e nog steeds ongelijkheid is. Het is belangrijk dat hier de aandacht naartoe gaat? TTM: Wat staat er op je bord? Milou: I can’t believe I’m still protesting this fucking shit! TTM: Wat ga je tijdens de March de hele dag roepen? Milou: Alles! Ik loop alleen maar te schreeuwen!!  Het is namelijk zo belangrijk, dat we met elkaar protesteren tegen ongelijkheid. En juist vandaag lopen is een geweldige manier om die saamhorigheid te laten zien. Het is gewoon nog steeds niet zo, dat mensen gelijk zijn in de wereld en als dat ook vindt dan moet je hier zijn. Je laat je steun zien door hier te lopen!

 

 

Angel Rose& Marco

TTM: Waarom lopen jullie mee? Marco: Wij lopen mee, omdat we het nog nooit hadden gedaan. Het voelt als een soort must en als een noodzaak om te laten zien hoe belangrijk het is om op te komen voor de rechten van ons allemaal! TTM: Waarom is zo’n dag zo belangrijk voor jullie? Marco: Je laat zien, dat na Internationale Vrouwendag gisteren er ook een zichtbaar moment is, dat we met elkaar voor 1 doel strijden namelijk,  gelijkheid. Angel: Het is ook zo geweldig om te zien, dat vrouwenrechten niet hier het enige is, wat wordt besproken. Het gaat vandaag ook over veel meer zoals gelijke rechten op alle niveaus. Het gaat niet alleen om de vrouwenzaak en dat vind ik zo mooi om hier te zien!

 

 

Imaan

TTM: Waarom ben je hier vandaag? Imaan: Omdat ik solidair wil zijn met mijn medemens, niet alleen met de vrouwen, maar met iedereen!! TTM: Wat ben je aan het roepen vandaag?Imaan: Power to the people! Het is voor iedereen! TTM: Waarom is het zo belangrijk om mee te lopen? Het gaat niet alleen om jou, maar om iedereen. Hier in Nederland en eigenlijk overal op de hele wereld! TTM: Als je zo om je heen kijkt.. veel geweldige borden met prachtige teksten..Wat is jouw favoriet? Imaan: Fuck the patriarchy!

 

 

Merol

TTM: Waarom loop je mee? Merol: Omdat het nodig is om te laten zien, dat er nog genoeg moet gebeuren!! TTM: Wat is jouw yel van de dag? Merol: Piemels, Tieten, Kut! TTM: Wat staat er op je bord?  Merol: The future is inclusive!  Feminisme is inclusief en daarom vind ik dit bord ook zo goed. Er moet veel meer kennis komen over bepaalde thema’s als bijvoorbeeld de orgasmekloof. Juist zo’n dag als vandaag zet dit soort thema’s op de kaart.<

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish