Zou gender een rol moeten spelen in feminisme?

-

Gender x feminisme. De rol van de man in feminisme. Hoe zit dat nou precies? En zijn er regels waar ze zich aan moeten houden? We spraken er afgelopen dinsdag 25 juni over tijdens onze Titty Talk in het Soho House in Amsterdam!

We gingen de diepte in samen met een geweldig panel. Zaire Krieger is spoken word artiest en freelance journalist (o.a. Oneworld en Dipsaus). Martine Heijthuyzen is co-founder van Wonda Woman en studeerde politieke wetenschappen. Sevilay Maria, aka @principles_of_light, is fotograaf en maakte onlangs een fotoserie met betrekking tot gender. Sioejeng Tsao (@seeyousioe) is een creatieve duizendpoot en activist. En last but not least, Patrick Engels. Hij is projectmedewerker bij Emancipator en ook gelijk de eerste man in ons panel. Zoals je wel kunt horen, was het een divers panel, wat elkaar daardoor heel mooi aanvulde.

Zoals altijd was het een interactief event. Iedereen noemde iemand door voor hen een ‘echte’ feminist was. Wat dat dan precies is, is wel weer een panel an sich waard. Verder werd er gesproken over hoe inclusief feminisme is en misschien zou moeten zijn. En wat voor invloed hebben wij als gemeenschap, kunstenaars, journalisten enzovoort daarop? Halen we daar het uiterste uit of doen we juist te weinig?

Wat denk jij? Kunnen we gender loslaten in deze discussie of niet? Laat het ons weten via thetittymag@gmail.com of stuur ons een DM via Instagram! En wil je de volgende keer nou ook meepraten? Er zullen nog vele inspirerende Titty Talks volgen. Dus houd vooral onze site en socials in de gaten! Dan weet je zeker dat je niks mist!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish