Zwemmen is mijn chaotische routine

Het fluitje klinkt als een alarm in mijn oren. Ik weet dat ik snel moet zijn. Ik weet dat er iets op me wacht aan het einde van deze race. Het water voelt koud maar comfortabel tegen mijn huid. Ik vergelijk het met de warme deken van mijn bed, die mij stress en paniek laat vergeten. Het is nu alleen het water en ik.

Het geluid verdwijnt zodra ik van het startblok afkom. Geen geschreeuw meer, geen gejuich. Mijn spieren staan gespannen zodra ik mijn eerste hap ademhaal. Het water praat tegen mij. Het vertelt me om niet te luisteren naar de krampen en mijn keel die in brand staat na de eerste drie banen. Ik concentreer me op mijn slagen, een, twee, drie, ik voel dat ik er bijna ben. Ik word moe, ik wil stoppen, ik wil klaar zijn met deze race. Mijn concentratie veranderd in een overlevingssensor. Ik kan niet zomaar opgeven. De overwinning ligt aan het einde van de baan op me te wachten.

Mijn brilletje is volgelopen met water, mijn badmuts zit boven mijn oren en mijn haar komt langzaam naar beneden. Alles wordt moe, alles doet pijn en toch sprint ik naar de overkant, klaar om de prijs in handen te nemen. Klaar om mezelf te zien als winnaar. Of ik nou goud in mijn handen heb of brons. Ik ben een winnaar. Nog een baan, mijn oren staan op springen, mijn ademhaling is chaotisch en ik weet dat mijn snelheid achteruitgaat. Totdat ik die ene paar secondes onderwater kan zijn. Het geluid verdwijnt en ik ben helemaal alleen. Het water tilt mij erdoorheen en de pijn in mijn lichaam wordt van me weggetrokken.

Mijn hand tikt tegen de rand aan en voelt de warme overwinning. Ik kruip uit mijn gedachten en zie de realiteit terugkomen. Het gejuich is er weer. Honderden ogen kijken naar het scherm. Mijn hart bonst in mijn keel. Ik wacht en ik wacht totdat het scherm mij verteld dat ik heb gewonnen. De pijn is het waard zodra mijn naam op het scherm verschijnt. Het staat bovenaan geschreven in dikke, zwarte letters.

Het fluitje klinkt weer. Mijn lichaam is moe van de eerste race maar toch sta ik daar weer. Alles verdwijnt, en ik begin opnieuw.

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?